Redecorează pentru vară: 7 idei ca să te simţi acasă ca în vacanţă

Redecorează pentru vară: 7 idei ca să te simţi acasă ca în vacanţă

Nicaieri nu-i mai bine ca acasa. Iata o zicala pe care o poti reinterpreta in fiecare sezon, odata cu redecorarea casei, scrie ele.ro.

Iarna, alegi decorantiuni specifice sarbatorilor de final de an, impodobesti un brad, umpli casa cu portocale si lumanari in forma de Mos Craciun, in timp ce vara ai tendinta de a nu aduce nicio imbunatatire locuintei.

Noi iti aratam ca o mica redecorare a casei in sezonul estival te ajuta sa creezi o atmosfera de vacanta, un spatiu primitor, linistit si relaxant.

Daca vrei sa aduci senzatia zilelor de vacanta in casa ta, iata ce ponturi iti vindem noi. Asteptam cu nerabdare sa ne spui cum aduci tu spiritul verii in cuibusorul tau de nebunii.

1. Adu un strop de mare in casa ta

Vara, iti recomandam sa decorezi casa sau cel putin incaperea in care iti petreci majoritatea timpului, cu elemente specifice plajei si marii. Poti incepe prin a vopsi unul dintre pereti intr-o nuanta deschisa de albastru sau poti pune pe perete un tablou cu un peisaj marin. Ia un vas decorativ plat si umple-l cu multe scoici de diferite marimi, ca sa-ti aduca aminte de plaja.

2. Transforma-ti casa intr-un bungalow

Bungalow-urile de pe malul marii, pe care le gasesti in general in vacantele din tarile asiatice, pot fi recreate in propria ta casa. Ai nevoie de elemente maro si verzi, care sa sugereze lemnul din care se construieste bungalow-ul si verdeata care inconjoara micuta cabana.

Poti cumpara o planta inalta sau poti decora casa cu bete uscate. Alege elemente de mobilier inchise la culoare si un lampadar ce emana o lumina galbuie. Daca vrei sa-ti transformi dormitorul intr-un bungalow, iti sugeram sa aduci un aer exotic cu un baldachin alb.

3. Cumpara-ti un acvariu

Acvariul cu pesti poate fi un element nou in casa ta, ce aduce un suflu estival, relaxant. Iti lasa impresia ca ai un ocean in minuatura in propria locuinta.

4. Alege parfumuri de camera cu arome de citrice

Aromele de citrice sunt efervescente, proaspete si foarte placute. Daca vrei ca locuinta ta sa emane sentimentul de vacanta prin toti porii, amplaseaza farfurii pline cu potpourri pe mobila sau foloseste un odorizant care imprastie un parfum fresh in toata camera.

5. Imbina albul cu verdele

Albul si verdele sunt doua nuante foarte potrivite pentru a sugera atmosfera de vacanta. Iti recomandam ca vara aceasta sa schimbi radical aspectul sufrageriei sau al camerei de zi folosind alb si verde. Alege elemente de mobiler albe in totalitate si un covor verde-iarba care pune in evidenta eleganta care pluteste in aer.

6. Alege perdele in nuante deschise

Orice element “cu greutate” trebuie sa dispara din camera pe care vrei sa o redecorezi vara aceasta. Daca husa de pe canapeaua ta are o culoare inchisa, acoper-o cu un material intr-o nuanta ce inveseleste atmosfera din camera: verde sau galben.

Daca perdelele din incapere sunt terne, inchise la culoare, schimba-le cu unele vesele, in nuante de albastru ciel, verde pastelat, piersica, roz foarte deschis, ivoire etc.

7. Plante, cat mai multe plante

Plantele sunt elemente ce amintesc de vacantele pe care le petreceai la tara cand erai mica. Vara aceasta, adu o particica din acele vacante in casa ta. Decoreaza camerele sau camera principala cu cateva plante care sa invioreze atmosfera.

Foto: ele.ro

Vizualizări: 376

Comentează