..

Fotbal moldovenesc şi semne de întrebare. Cine retrogradează?

Fotbal moldovenesc şi semne de întrebare. Cine retrogradează?

Campionatul Naţional al Moldovei, prima ligă, s-a încheiat ieri, scrie jurnal.md.

12 echipe, 33 de etape, 453 de goluri, o campioană şi multe întrebări, aceasta este pe scurt cifrele unui sezon istoric, care a dezbinat în două fotbalul autohton!

Sheriff a devenit campioană, acumulând 81 de puncte, cu patru mai multe decât ocupanta locului al doilea Dacia.

25 de victorii, 6 remize şi doar 2 înfrângeri, 75 de goluri marcate şi 18 primite, aceasta a fost reţeta tiraspolenilor la cucerirea titlului.
Sheriff va reprezenta Moldova în al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor.

Locul al doilea a fost ocupat de Dacia Chişinău, care a pierdut lupta pentru titlu cu trei etape înainte de final, când era lider şi depindea doar de sine pentru a cuceri al doilea titlu consecutiv. „Lupii” vor juca în primul turpreliminar al Europa League, unde se va alătura şi Zimbru Chişinău, echipă care a terminat pe locul al treilea.

Top 5 a fost completat de Milsami Orhei şi Olimpia Bălţi.

Golgheterul competiţiei a devenit jucătorul Sheriffului Wilfred Balima, care a marcat 18 goluri, cu 8 mai puţine decât a marcat golgheterul de anul trecut, Gheorghe Boghiu!

În partea de jos a clasamentului, care conform Regulamentului ar trebui să părăsească prima scenă a fotbalului nostru, se află echipele Rapid Ghidighici şi FC Costuleni.

Însă soarta acestor echipe este sub semnul întrebării. Nimeni încă nu ştie cum se aplică Regulamentul, cine va retrograda exact, deasemeni nu se ştie nici cine va veni din liga a doua, deşi se ştie echipele care şi-au câştigat pe teren acest drept, ele fiind Speranţa Cahul şi Cobusca Nouă.

Încă un mare semn de întrebare este destinul echipei din Suruceni, care a terminat campionatul înafara locurilor de retrogradare, dar care a primit „cartonaşul galben” încă cu mult timp înainte de terminarea competiţiei, când i s-a transmis că nu va primi Licenţă de activitate în noul sezon competiţional.

Astfel, dacă Suruceni este exclusă, rămâne în locul său, în ordinea clasamentului, Rapid Ghidighici?

Retrogradează Suruceni şi FC Costuleni? Vine Cahul şi Cobusca Nouă?

Rămân toate cele trei echipe (Suruceni, Rapid, FC Costuleni), iar pe lângă ele vor fi alăturate Cahul şi Cobusca Nouă, pentru o ligă de 14 echipe?

Va retrograda doar Suruceni şi va veni din liga a doua doar Cahul?

Ce se va întâmpla defapt?

Vizualizări: 155

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios