..

Reţete naturiste care fac minuni pentru părul tău degradat

Reţete naturiste care fac minuni pentru părul tău degradat

Toate ne dorim un par lung, sanatos, stralucitor, eventual intins cu placa, ondulat, vopsit; numai ca aceste obiceiuri dauneaza. Intr-adevar “zeama de foarfeca” este cea mai buna pentru regenerarea parului, dar asta inseamna un par mai scurt, iar noi nu ne dorim asta, scrie perfecte.ro.

Exista totusi si alternative pentru a avea un par sanatos si de aceea o sa va prezentam cateva retete naturiste, eficiente si la indemana oricui.

Masca cu miere si galbenus de ou

Amestecati doua lingurite de miere cu un galbenus de ou. Se omogenizeaza bine si se aplica dupa ce parul este proaspat spalat. Se lasa 15 minute si se clateste. Trebuie aplicata doar la radacini si este eficienta si pentru parul gras. Se mai poate adauga si doua lingurite de iaurt.

Masca cu ulei de ricin

Un galbenus de ou, o fiola de vitamina A, o sticluta de ulei de ricin, 2 linguri de ulei de masline si zeama de la o lamaie. Se amesteca si se aplica pe parul uscat. Se lasa sa actioneze 1-2 ore si se spala parul. Aceasta reteta intareste atat radacina cat si firul de par.

Masca cu castravete si smanatana

Cateva lingurite de smantana, un castravete mic si cateva lingurite de ulei de ricin. Se lasa sa actioneze circa 40 de minute, iar apoi se clateste. Castravetii au rol hidratant, iar smantana intareste radacina. Se poate face aceasta masca de doua ori pe saptamana.

Ulei de ricin si rostopasca

Se amesteca 50 ml de ulei de ricin si 50 ml de tinctura de rostopasca. Se amesteca bine si se maseaza parul cu emulsia rezultata. Dupa ce se aplica, se acopera parul.

Masca cu banana si lamaie

O banana se amesteca cu jumatate de cana de miere, o lingurita de ulei de masline si cateva picaturi de suc de lamaie. Se aplica pe parul ud, proaspat spalat si se lasa sa actioneze circa 40 de minute. Se clateste apoi cu apa calduta in care se adauga si putin suc de la o lamaie.

TIPS:

Pentru intarirea firului de par, maseaza scalpul cu ulei de ricin si lasa-l sa actioneze circa 45 de minute. Se aplica doar la radacina.

Ultima clatire se face intotdeauna cu apa rece. Parul va fi mai stralucitor.

Nu te spala cu apa foarte fierbinte.

Inainte sa te usuci cu feonul, sterge-ti cat poti de bine parul cu un prosop care sa inlature excesul de apa. Nu tine niciodata feonul mai mult de 15 secunde in aceeasi zona si la o distanta mai mica de 15 cm.

Vizualizări: 767

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios