..

Se iau la întrecere cu avioanele

Se iau la întrecere cu avioanele

Premieră mondială. 5 temerari îmbrăcaţi în costume aerodinamice cu aripi s-au luat la întrecere cu două planoare după ce au sărit în gol de la de 4.000 de metri altitudine deasupra munţilor Austriei.

“Niciodată oamenii nu au plutit atât de aproape de aparatele de zbor. Este primul experiment de acest fel din istorie”, au spus organizatorii de la Redbull, citaţi de click.ro.

Cei 5 săritori de la înălţime s-au aruncat în gol din planoare la 4.000 de metri înălţime după care s-au luat la întrecere cu acestea, zburând la numai câţiva centimetri de ele.

Echipa sare din avion la 4.000 de meri

Înarmaţi cu tuburi de oxigen şi aripi, curajoşii au reuşit să cârmească folosindu-se de propriul trup pentru a urma traiectoria avioanelor în încercarea de a le depăşi, atingând viteze de 193 de kilometri pe oră.

Zboară la numai câţiva centimetri de avioane

După ce au plutit circa 1.000 de metri în aer, paraşutele lor s-au deschis şi au ajuns cu bine la sol. Privitorii au urmărit cu răsuflarea tăiată competiţia oameni-avioane.

Unul dintre săritori, Georg Lettner, a mărturisit: “Ne-a fost frică, dar privind acum în urmă, putem spune că a fost o experienţă incredibilă”.

Au sărit de la 4.000 metri altitudine
Echipaţi cu costum aerodinamic şi tub de oxigen
Au atins viteze de 193 de km/oră
Paraşuta lor s-a deschis la înălţimi de circa 3.000 m

Vizualizări: 271

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios