..

Epava vasului Costa Concordia a devenit atracţie turistică – VIDEO

Epava vasului Costa Concordia a devenit atracţie turistică – VIDEO

Locul în care a naufragiat vasul Costa Concordia a devenit noua atracţie a turiştilor. Sâmbătă, circa 1.000 de oameni au venit pe insula Giglio să vadă nava eşuată la câteva zeci de metri de ţărm, scrie The Telegraph, citat de gandul.info.

Mulţi dintre turiştii interesaţi au traversat întreaga Italie pentru a vedea vasul de 300 de metri, răsucit la 90 de grade, al cărui naufragiu a provocat moartea a 13 persoane. Mulţi dintre aceştia se fotografiau zâmbind cu imaginea tristă a vasului răsturnat în fundal.

Locuitorii insulei consideră drept “morbidă” curiozitatea turiştilor veniţi pe insula Giglio. Feriboturile care fac curse între insulă şi portul Santo Stefano erau pline sâmbătă cu oameni care îşi luaseră pizza şi bere şi se îndreptau locul epavei ca înspre o destinaţie de vacanţă. “Vrem să le arătăm copiilor această epavă pentru că este un loc ce va rămâne în istorie, la fel ca Titanicul”, spune Lino Amato, un italian care a făcut împreună cu familia un drum cu maşina de două ore, apoi s-a îmbarcat la bordul feribotului pentru a vedea locul catastrofei. Soţia sa, Sharon Murray, a declarat că o interesează epava deoarece a lucrat pe unul din vasele companiei Costa. “Este greu de imaginat că un astfel de vas se poate scufunda”, a declarat Murray.

Stefano Lagorio, un şofer de tir din Genova, a venit şi el să vadă ce a mai rămas din vasul de croazieră. “Am avut un prieten care a muncit la bordul vasului. Am văzut multe imagini la televizor, însă nu se compară cu experienţa de aici”, a povestit bărbatul.

“Feriboturile sunt pline până la refuz. Este puţin morbid”, a explicat Elisa Arienti de la Oficiul de turism al insulei. “Foarte mulţi oameni sună pentru a face rezervări, însă nu le recomandăm să facă asta acum, ci să revină pe insulă într-o altă lună. Acum este cel mai prost moment pentru turism pe insulă, locul fiind împânzit de echipaje de salvare”, a adăugat aceasta.

“Ştiu că pare puţin ciudat, dar nu îi condamn pe cei interesaţi să vină acum aici. Interesul pentru o astfel de epavă este uriaş”, a explicat Gianlucca Pigini, managerul unui hotel de la malul mării, mulţumit de numărul mare de clienţi din ultima perioadă.

Vizualizări: 303

Comentează