..

Yemen: 40 de femei rănite în urma dispersării unei manifestaţii

Yemen: 40 de femei rănite în urma dispersării unei manifestaţii

Cel puţin 40 de femei au fost rănite duminică seara la Taëz (sud-vestul Yemenului) în cursul dispersării violente de către regimul yemenit a unei manifestaţii ce marca atribuirea Premiului Nobel pentru Pace yemenitei Tawakkol Karman, au anunţat surse medicale, informează AP.

‘Bărbaţi plătiţi de regimul preşedintelui Ali Abdallah Saleh au atacat cu pietre şi sticle goale manifestaţia, rănind 40 de femei’, a afirmat luni un membru al comitetului de organizare a manifestaţiei.

Trei femei au primit pentru prima dată în istorie Premiul Nobel pentru Pace: Tawakkol Karman, care are un rol de prim plan în mişcarea de protest din Yemen, şi două liberiene – preşedinta Ellen Johnson Sirleaf şi militanta Leymah Gbowee.

Prima femeie arabă care a primit prestigioasa distincţie, Tawakkol Karman, a declarat că Premiul său Nobel pentru Pace este ‘o victorie pentru revoluţie’ în Yemen.

Oraşul Taëz (270 km sud-vest de Sanaa) este unul dintre principalele centre de contestare a regimului preşedintelui Saleh, care refuză să părăsească puterea.

Trei persoane au fost rănite în cursul unor confruntări care au izbucnit luni între trupele fidele preşedintelui Saleh şi combatanţii tribali care s-au alăturat mişcării de protest, potrivit unor surse medicale. AGERPRES

Vizualizări: 289

Comentează