..

TRAGIC. Două gemene au murit îngheţate din vina tatălui lor

TRAGIC. Două gemene au murit îngheţate din vina tatălui lor

Caz strigător la cer în s. Pălăria, r. Sângerei. După ce a fost bătută cu bestialitate de către concubinul său, femeia a fost nevoită să înnopteze, împreună cu gemenele sale de doar cinci luni, într-un şopron neîncălzit. Dimineaţa a constatat că fetiţele ei au murit din cauza frigului.

Ana locuia împreună cu concubinul său, Ion Zdoroveţ (27 de ani), de mai mulţi ani, iar recent se mutaseră cu traiul în s. Pălăria, în casa vecinilor părinţilor lui. Cei doi aveau împreună doi băieţei, de 6 şi 3 ani, iar acum cinci luni li s-au născut şi două fetiţe gemene. Capul familiei, care lucra cu ziua prin sat, era bine cunoscut pentru năravurile sale: obişnuia să vină acasă aghezmuit şi o bătea periodic pe mama copiilor lui.

Le-a trimis să doarmă în şopron

După cum ne-a declarat doamna Nadejda Vasiliţa, asistenta socială din s.Ţambula, în jurisdicţia căreia se află şi comuna Pălăria, în după-amiaza zilei de 18 octombrie, bărbatul, fiind în stare de ebrietate, a bătut-o atât de crunt pe Ana, încât ea şi-a luat copiii şi a fugit să înnopteze la părinţii concubinului. Însă mama lui Ion Zdoroveţ, Tatiana, nu le-a permis să rămână peste noapte în casă, afirmând că nu are loc pentru ei şi i-a spus Anei că n-are decât să meargă să doarmă într-un şopron neîncălzit. Neavând altă alegere, femeia a acceptat. Şi-a alăptat gemenele şi s-a culcat cu ele într-un pat. Când s-a trezit, şi-a găsit fetiţele moarte.

Au murit de frig

Conform expertizei medicale preventive, cauza decesului a fost hipotermia (scăderea temperaturii organismului sub limitele normale). Ofiţerul de poliţie ne-a mai declarat că medicii au explicat fenomenul prin faptul că atunci când copiii la o vârstă atât de fragedă se află mai mult de 5 ore la o temperatură mai mică de +8°C, are loc oprirea lentă a circulaţiei sangvine, ceea ce poate provoca moartea. În acea noapte, temperatura coborâse sub 0°C.

Nu vrea să depună plângere

Conform spuselor Nadejdei Vasiliţa, când a venit poliţia, Ion Zdoroveţ nu se ţinea pe picioare de beat ce era.
Pentru moment, bătăuşul nu poate fi izolat de familie, fiindcă, deşi acesta o agresează, Ana refuză să depună o plângere pe numele concubinului.
Procuratura a deschis un dosar penal pe numele lui Ion Zdoroveţ. Dacă va fi găsit vinovat, tatăl gemenelor riscă să primească până la 2 ani de puşcărie.

I-a rămas datoare soacrei

Cheltuielile pentru înmormântarea micuţelor au constituit 2000 lei. Iar pentru că nu dispunea de toată suma, Ana a împrumutat 1000 de lei de la mama concubinului său. Acum, pentru a-i restitui datoria, Tatiana Zdoroveţ a obligat-o pe nora sa să lucreze la ea cu ziua.*
Natalia TUTUNARU
foto simbol

Vizualizări: 1113

2 Comentarii

  • Nume
    28 octombrie 2011 | Permalink |

    tampit! si mam’sa o alta tampita! nu intelege oare ca el i-a omorat copiii? ori asteapta sa i-i omoare pe toti? poate ii scurteaza zilele si ei, la betie.

  • rodica
    28 octombrie 2011 | Permalink |

    DOAMNE ,DOAMNE AI MILA DE COPII OARE DE CE BARBATII ASTEA (MAI MULT DE 80 DE PROCENTE )SUNT ALCOOLICI SI BATAUSI BAT FEMEILE SI COPII SE CRED MARE MACEO ….SI FEMEIA ASTA CUM MAI TRAIESTE CU EL DAL LA DRACU DE PROST SI DUTE IN LUMEA LUI D_ZEU ,STIU CA NUI USOR DAR ASA O SATI OMOARE TOTI COPII SI PE TINE ,MIE MILA DE COPILAS ,SI ANIMALA DE SOACRASA CE FEL DE OM E NU INTELEG CHIAR NU E MILA DE COPILAS CUM SO IA CU ZIUA LA LUCRU …..SUNT SOCATA

Comentează