..

Polonia are primul parlamentar transsexual

Polonia are primul parlamentar transsexual

Anna Grodzka are toate șansele de a deveni primul deputat transsexual din noul parlament polonez. În urma scrutinului legislativ de ieri, formațiunea politică pe care o reprezintă, anticlericală, a obținut locul al treilea.

Aflată în fruntea listei mișcării Ruch Politica, la Cracovia, Anna Grodzka, născută Ryszard, primul său nume masculin, are motive să se bucure de rezultatele obținute la algerile parlamentare de ieri.

”Nu știu încă dacă am fost aleasă, dar sunt foarte fericită de rezultatele obținute de mișcarea Ruch Politika”, a afirmat transsexualul.

”Dacă vor fi aleasă la Cracovia, voi fi primul deputat transsexual din Polonia dar și din lume”, a mai spus Grodzka, îmbrăcată într-o cămașă albă, fustă neagră și balerini negri.

Anna Grodzka care a recurs la transformarea sexuală în 2010, a creat fundația Trans-Fuzja care susține persoanele care și-au schimbat sexul. Ea a promis că, dacă va intra în parlament, va propune o lege pentru schimbarea sexului.

Mișcarea Ruch Politika, înființată de filozoful și omul de afaceri Janusz Palikot a devenit se pare a treia forță politică din Polonia, notează ziarul ”Le Figaro”.

Formațiunea propune legalizarea mariajelor gay, cu posibilitatea adoptării de copii, cere renunţarea la finanţarea bisericii de către stat, introducerea unui impozit pe religie plătit de cetăţeni şi eliminarea cursurilor de catehism din şcolile publice.
EVZ.ro

Vizualizări: 296

Comentează