..

O fetiţă de la internat visa la o pereche de role. O moldoveancă din Italia i le-a dăruit!

A primit de Crăciun şi o pereche de cercei

Alina Jurja (11 ani) şi cele două surori ale sale, Adriana (16 ani) şi Ecaterina (20 ani), au fost lăsate în voia sorţii de părinţi, de mai multe ori. Acum doi ani, mama lor a ieşit din casă şi nu s-a întors nici până în ziua de azi. Tatăl lor este o fire violentă, de aceea fetele nu şi-au dorit să rămână în grija lui, aşa că au mers la bunici.

Doamna Ecaterina le-a primit pe fete în casă şi de atunci le-a devenit o a doua mamă. Având o pensie mizeră şi văzând că nu mai poate face faţă greutăţilor, femeia le-a înscris pe Alina şi Adriana la Gimnaziul-internat nr. 2 din capitală, iar Ecaterina a fost admisă la Academia de Studii Economice, facultatea Marketing, la buget. „Alina fuge când îl vede pe tatăl ei, care o bătea atât pe mama lor, cât şi pe ele. Soţul meu este paralizat şi problemele noastre sunt mari. Nu ne permitem să mâncăm ca toată lumea, dar ne mulţumim cu ceea ce avem. Nu le voi lăsa pe fete niciodată în voia soartei”, ne-a declarat recent bunica fetelor. Pe moment, Alina locuieşte cu bunica şi mătuşa sa în orăşelul Durleşti, iar din această toamnă mezina va păşi pragul clasei a şasea la Liceul Teoretic „Hiperion”.

I-a readus zâmbetul pe buze

„apropo” a cunoscut-o pe Alina în 2010, de Crăciun, în cadrul Campaniei „Scrie-i Moşului”, desfăşurată de JURNAL de Chişinău. Fetiţa l-a rugat pe Moş să-i aducă în dar o pereche de cercei din argint, precum şi multă sănătate surorilor sale şi bunicilor. O interpretă care a dorit să-i păstrăm ascunsă identitatea, a rămas impresionată de rândurile pe care le-a aşternut Alina în scrisoare şi a ţinut neapărat să-i îndeplinească dorinţa, dăruindu-i o pereche de cercei de argint, placaţi cu aur şi platină. „apropo” a luat legătura cu fetiţa şi pe 1 iunie. Întrebată ce şi-ar dori să primească în dar de Ziua Copilului, Alina ne-a răspuns: „O pereche de role!”.

Ludmila Chivriga, preşedintele Asociaţiei “Integrare în Italia”, a rămas profund impresionată de cazul cutremurător al acestei fetiţe şi a hotărât să-i facă acest cadou, trimiţându-ne 100 de euro pentru procurarea unei perechi de role. “M-am emoţionat şi în acelaşi timp întristat de simpla dorinţă a acestui copil, care pentru alţii nu înseamnă mare lucru, fiind conştientă că sunt mulţi copii în aceeaşi situaţie. Mai ştiu că niciodată copiii noştri nu trebuie să audă cuvintele NU ESTE POSIBIL”, susţine Ludmila Chivriga, care şi-a dorit să-i readucă Alinei zâmbetul pe buze şi, cu siguranţă, i-a reuşit.

Pregătită de şcoală

Alina şi-a petrecut două luni din vacanţa de vară într-o tabără pentru copii, echipa “apropo” a aşteptat ca ea să revină pentru a-i da vestea cea mare şi a-i îndeplini visul. Ieri (miercuri – n.r.) am mers cu ea la cumpărături. Din banii trimişi de dna Chivriga, i-am cumpărat Alinei rolele mult visate, precum şi accesoriile necesare pentru protecţia mâinilor şi picioarelor. Ba mai mult, din banii rămaşi i-am luat fetiţei hăinuţele de care mai avea nevoie pentru 1 septembrie: o pereche de pantofi, o fustă, pantaloni, ciorapi, fundiţă albă şi… o umbrelă. Alina şi-a ales toate aceste lucruri după bunul plac şi a rămas încântată de ele. „Mulţumesc mult dnei Ludmila. Să-i dea Dumnezeu sănătate şi mulţi ani înainte”, acestea sunt spusele Alinei, care a plecat entuziasmată şi fericită din redacţia “apropo”.

Doina Popov

Vizualizări: 897

Comentează