EXCLUSIV. Călin Vieru a rămas fără vacanţă. Grănicerii i-au confiscat paşaportul

EXCLUSIV. Călin Vieru a rămas fără vacanţă. Grănicerii i-au confiscat paşaportul

Ex-deputatul PLDM, Calin Vieru, a facut cale intoarsa in aceasta dimineata din Aeroportul International Chisinau, dupa ce a vrut sa ajunga in Turcia la odihna, informează stireazilei.md.

Omul de faceri a declarat, pentru StireaZilei.md, ca la iesire a prezentat granicerilor pasaportul diplomatic. Peste doar doua minute a aflat cu stupoare ca nu poate pleca, intrucat documentul este anulat.

“Am cerut actul inapoi, insa mi-au spus ca nu mi-l pot returna pentru ca este retras. Este al doilea caz nefericit cand nu mi se permite sa intru sau sa ies din tara anul acesta”, a declarat Calin Vieru.

Omul de afaceri sustine ca nu doar vacanta i-a fost data peste cap, dar si planurile bine puse la punct.

Ca sa se convinga ca la mijloc nu este o vorba de vreo neintelegere, fostul deputat liberal-democrat l-a contactat pe ministrul de Externe, care i-a spus ca “asa e legea”.

“Eu inteleg si respect legea, dar ea mai spune ca deputatii cu mandat expirat trebuie sa fie informati cu o luna sau chiar o luna si jumatate inainte de a i se retrage pasaportul diplomatic. Eu constat ca in acest caz este lipsa de moralitate, lipsesc cei sapte ani de-acasa”, a mai spus Vieru.

Nu este prima data cand businessmanul se confrunta cu astfel de “surprize”. In luna ianuarie 2011, Calin Vieru a fost retinut la punctul de trecere din Dubasari, dupa ce granicerii transnistreni i-au interzis accesul in regiune. Omul de afaceri urma sa ajunga in Ucraina si a facut cale intoarsa din pretinsa vama.

Vieru pleca intr-o deplasare de serviciu la Kiev cu masina personala si doi pasageri. El a fost nevoit sa ia un alt drum, spre Sudul tarii, pentru a traversa frontiera moldo-ucraineana pe la Palanca.

Vizualizări: 444

Comentează