..

Imagini înduioşătoare: O leoaică îşi alintă leul muribund VEZI FOTO

Imagini înduioşătoare: O leoaică îşi alintă leul muribund VEZI FOTO

Şi-au petrecut toată viaţa împreună şi s-au iubit mult. Însă acum leul Juma a murit, iar soţia sa Shiba trebuie să se obişnuiască să trăiască singură, după 21 de ani, notează realitatea.net.

Juma, mândria grădinii zoologice Pittsburgh a murit în urma unor boli precum artrita şi demenţa felină.

Leul nu mai mâncase nimic în ultimele săptămâni, iar Shiba abia s-a mişcat de lângă el, alintându-l tot timpul.

“Dacă te uitai la Juma şi Shiba, îţi aduceau aminte de un cuplu căsătorit vârstnic”, a declarat Kathy Suthard. “Ei au fost întotdeauna împreună. Dormeau împreună noaptea pe platformele lor. Când Juma nu a mai putut să sară din cauza artritei, Shiba l-a însoţit pe patul din paie pe care l-am făcut pentru el”, povesteşte îngrijitoarea lor.

Shiba se descurcă bine după moartea leului. “Câteva zile după ce a murit, a fost supărată. Shiba a stat înăuntru câteva zile, însă acum a revenit la rutina ei”, a mai spus Suthard.

Juma a fost favoritul vizitatorilor de la zoo, datorită plăcerii sale de a rage. “Stătea în faţa oamenilor ca să îi facă poze şi răgea tot timpul pentru a-i avertiza pe toţi că este teritoriul lui”, îşi aminteşte îngrijitoarea.

Leul african a sosit la zoo în 1990, când avea doar un an. Fusese confiscat de la un crescător privat din Ohio, după ce fermierii s-au plâns că leul scăpa din ţarc şi mânca puii vecinilor. Cu un an înainte, sosise la zoo şi Shiba, aşa că cei doi au crescut împreună.

Veterinarii şi îngrijitorii au decis să îl eutanasieze pe Juma, în urma agravării bolilor sale.

Vizualizări: 400

Comentează