Gheorghe Urschi, luat peste picior de un elev! FOTO

Un elev i-a găsit „ac de cojoc” Regelui Umorului, Gheorghe Urschi. Acum doi ani, faimosul actor a fost luat la mişto de către un băiat care acum este în clasa a X-a. În timp ce susţinea un spectacol în satul Sărăteni, r. Hânceşti, localnicii l-au rugat pe umorist să-l invite în scenă pe elevul care mânuieşte foarte bine „arta cuvântului”. Băiatul şi-a demonstrat talentul pe scenă, improvizând un dialog cu Regele Umorului, iar la un moment dat, i-a dat o replică acestuia, întrecându-i aşteptările.

Îi transmite un mesaj prin intermediul tabloidului „apropo”!

Cu toate că au trecut doi ani de la întâlnirea lor, maestrul ne-a spus că în pofida faptului că i-a uitat numele, acesta nu a uitat de talentul său şi de promisiunea pe care i-a făcut-o. „Are stofă de umorist, ştie să dea replica, la un moment dat m-a luat chiar peste picior. A făcut-o cu destul tact şi foarte frumos. Este un talent rar. Vreau ca atunci când va absolvi şcoala, să-l iau sub aripa mea. Să-l aduc la Chişinău, să mergem la Academie. Vreau să-l pregătesc. Ştiu că satul său a fost inundat, iar în curând vreau să merg la el să-i duc nişte cărţi pe care trebuie neapărat să le citească. Nu l-am mai contactat de atunci, dar vreau ca prin intermediul tabloidului „apropo magazin” să-i transmit că nu am uitat de el şi că atunci când va finisa şcoala, neapărat îl voi ajuta. Ştiu să-mi ţin promisiunile”, ne-a declarat Regele Umorului.

Vrea de la Moş Crăciun un sac de cărbuni

Gheorghe Urschi va petrece sărbătorile de iarnă la munte, în România. Îndrăgitul actor ne-a mărturisit că nu aşteaptă nimic de la Moş Crăciun, deoarece majoritatea cadourilor pe care i le-a adus până acum au fost făcute de el însuşi. Anul trecut,  de ziua sa, pe 18 ianuarie, Gheorghe Urschi şi-a dăruit un telefon mobil, iar anul acesta speră să-şi cumpere un laptop. Şi cum Regele Umorului adoră să ne surprindă de fiecare dată cu câte o glumă, a făcut-o şi de această dată. „Vreau ca Moş Crăciun să-mi aducă în dar un sac de cărbuni ca să nu îngheţ toată iarna. Apropo, aceasta este gluma pe care mi-a spus-o acum 24 de ani regretatul Nicolae Sulac”, mai spune umoristul.

Îşi doreşte să devină bunic

Cu toate că nu mai locuieşte împreună cu soţia de mai bine de 10 ani, soţii Urschi petrec sărbătorile împreună, iar în fiecare săptămână îşi dau întâlnire într-un local din capitală. Îndrăgitul actor ne-a mărturisit că-şi doreşte foarte mult să devină bunic, doar că cele două fete mai tărăgănează momentul. Actorul este nostalgic şi după vremurile copilăriei, când se întâlnea cu toţi fraţii şi părinţii la masa de sărbătoare. „Când am crescut cu toţii mari, mămica, Dumnezeu s-o ierte, a spus într-un an, la o sărbătoare, că din cei trei copii, Ghiţă (Gheorghe Urschi – n.r.) îi este cel mai drag, deoarece a „ţinut-o” mai ieftin. Dacă-mi dădea 50 de ruble, nu mai ceream bani. M-am descurcat singur: am descărcat şi vagoane la Moscova, căci cu 22 de ruble nu puteai să-ţi cumperi nici gingirică”, mai povestește umoristul.

În ziua când ne-am întâlnit cu Gheorghe Urschi, pe faţa lui se citea o tristeţe imensă. La finalul discuţiei, nu ne-am putut abţine şi l-am întrebat de ce este trist. „În viaţa de toate zilele nu am fost niciodată un om vesel. Nu pot să umblu de dimineaţă până seara cu o faţă veselă, în special în ziua de astăzi, când situaţia din ţară lasă de dorit”.

Lena NEGRU

vizualizări: 3642

One Comment

  • un fan
    18 decembrie 2010 | Permalink |

    Are dreptate maestrul,el ne inveseleste si ne descresteste fruntile cind sintem suparati,dare pe el cine il aduce la aceiasi stare cind este morocanos?Doar prosperitatea tarii,intelegere intre guvernanti si aducerea Moldovei la linia de plutire normala spre Europa.

Comentează