Top 5 terapii corporale ce îţi salvează pielea în sezonul rece

Top 5 terapii corporale ce îţi salvează pielea în sezonul rece

Radiofrecvenţa, microdermabraziunea, infrasauna, împachetările cu alge verzi şi masajul cu ulei de măsline sunt tratamentele recomandate de terapeuţi

Grăsimea naturală a pielii distrusă de temperaturile scăzute ale sezonului se reface rapid dacă epiderma este hidratată: fie cu produse de îngrijire emoliente, fie apelând la terapii corporale. Potrivit dermatologilor, în sezonul rece, pielea este agresată, devenind uscată, sensibilă şi predispusă rapid la înroşire.

Iată cinci terapii de îngrijire a dermei, ce au rolul de a hidrata şi întineri pielea.

1 Radiofrecvenţa are rol de refacere a colagenului şi a elasticităţii pielii, hidratând-o şi curăţând-o în profunzime. Tratamentul se face cu ajutorul unui aparat ce are la bază o tehnologie tripolară cu rolul de a netezi pielea, de a o tonifica şi de a o “ridica”. Preţul unei şedinţe de radiofrecvenţă este de 150 lei.

2 Microdermabraziunea înlătură celulele moarte, fiind o bună alternativă la peelingul chimic. Microdermabraziunea constă în îndepărtarea impurităţilor de la suprafaţa epidermei. Preţul unei şedinte de microdermabraziunea costă 100 lei pe şedinţă.

3 Iarna sunt recomandate şi curele de detoxifiere pentru o stare de bine a orga­nismului. “Infrasauna încorporează într-un singur tratament beneficiile saunei uscate, vibromasajului, cromoterapiei şi meloterapiei”, spune Elena Vărzaru, specialist medical.Acest tratament topeşte grăsimile, elimină excesul de apă, detoxifică, accelerează metabolismul, asigură relaxare prin vibromasaj, cromoterapie, meloterapie. Pentru un tratament de detoxifiere veţi plăti 90 lei.

4 Împachetările cu alge verzi au rolul de a elimina toxinele, de a energiza şi hidrata pielea. Potrivit terapeuţilor, împachetările mai au rolul de a elimina şi de a preveni apariţia celulitei, de a reda elasticitatea şi fermitatea pielii. Împachetările corporale sunt recomandate în serii de mai multe şedinţe pe săptămână pentru a se ajunge la un rezultat vizibil. O astfel de şedinţă durează între 15 şi 60 de minute, iar preţul unui pachet de 10 şedinţe este de 350 de lei.

5 Masajul cu ulei de măsline are rolul de a hidrata, catifela şi hrăni pielea. Uleiul de măsline este bogat în acizi graşi esenţiali care hidratează şi revitalizează ţesutul cutanat, împiedicând îmbătrânirea prematură a pielii. Acest tip de masaj poate fi făcut şi acasă.

sursa: gandul.info

vizualizări: 200

Comentează