37,4% din sud-africani au violat cel puţin o femeie

37,4% din sud-africani au violat cel puţin o femeie

Africa de Sud este ţara în care au loc, anual, cele mai multe violuri. În urma unui sondaj recent s-a demonstrat că peste un sfert dintre bărbaţi admit că au violat, cel puţin o dată, o femeie.

Cifrele sunt îngrijorătoare. Femeia eset privită mai degrabă ca o fiinţă care trebuie să fie supusă bărbatului şi care trebuie să suporte acţiunile acestuia. Mai grav este faptul că multe dintre ele sunt de acord cu aceste concepţii.

Astfel, 37,4% dintre bărbaţi au recunoscut că au violat cel puţin o femeie iar 25,3% dintre femei au admis că au fost victimele unor relaţiisexuale forţate.

Nouă din 10 bărbaţi sunt de părere că soţia trebuie să i se supună soţului, iar şase din 10 femei sunt de acord cu această concenpţie.

Şi bătăile sunt la ordinea zilei, trei din patru bărbaţi declarând că îşi bat nevestele, iar 37.3% dintre ei consideră că trebuie să îşi dea acordul în cazul în care soţia ar dori să se angajeze.

La sondaj au participat 511 de femei şi 487 de bărbaţi, dintre care 90% sunt afro-americani, iar 10% de rasă caucaziană.

Sursa: libertatea.ro

vizualizări: 212

Comentează