“ SCUT” trece la scutere

“ SCUT” trece la scutere

Primăria Chişinău vrea să vândă caii din dotarea plutonului de cavalerie al regimentului “SCUT” şi să îi înlocuiască cu ATV-uri. Autorităţile locale susţin că întreţinerea cailor de patrulă necesită cheltuieli exagerate.
Consilierul primarului capitalei, Veaceslav Marsejnâi, sustine că din anul 2005, când a fost înfiinţat plutonul de cavalerie, au fost cheltuite peste cinci milioane de lei pentru întreţinerea cailor. Cu aceşti bani puteau fi schimbate toate maşinile regimentului “SCUT”.
Anul acesta Primăria nu a alocat niciun leu pentru întreţinerea cailor, iar peste câteva săptămâni, din lipsă de bani, aceştia riscă să rămână fără mâncare.

În 2005, autorităţile capitalei au cumpărat 20 de cai de rasă din Ucraina, cu tot cu echipamentul special pentru cavalerii-politişti. Un animal a costat 5.000 de euro.
Grajdul de la Grădina Zoologică şi cele două hipodromuri, construite pentru antrenamente, au costat un milion şi jumătate de lei. În acest moment, la Grădina Zoologică sunt întreţinuţi 39 de cai, dintre care 28 sunt ai Regimentului „Scut”.
S.O.

vizualizări: 176

Comentează