Costi Burlacu: „Nu este corect să cerşeşti ajutor de la stat”

Costi Burlacu: „Nu este corect să cerşeşti ajutor de la stat”

“Niciodată nu ne-am plâns atunci când am întâmpinat dificultăţi, nici ajutor nu am cerut de la nimeni. Teodor nu procedează corect, baletul este afacerea lui pe care trebuie să şi-o gestioneze de unul singur. Din moment ce ajungi în impas şi dai faliment, trebuie să te apuci de o altă afacere ori pur si simplu să faci altceva. Nu este show-baletul „Teodor” primul pe listă în ţara asta care ar trebui să beneficieze de ajutor din partea statului. Baletul prea mult a deviat în afacere, prea mult s-a mers pe linia de business, asta se simte şi se vede. Nu este corect să cerşeşti ajutor de la stat pentru că veniturile nu le va împărţi cu noi ori cu statul”.

Inesa Stratulat: „Îl sfătui pe Teo să iasă din această situaţie prin forţele proprii”

„Teo este impus de situaţie, nu pot să-l critic deoarece îl respect foarte mult şi admir munca sa. A făcut mult prea mult în ţara asta. Dacă aş putea, l-aş ajuta fiindcă şi el m-a ajutat de foarte multe ori, dar din păcate nu pot. Ministerul Culturii a reuşit să dezamăgească toată lumea culturală. Îl sfătui pe Teo să iasă din această situaţie prin forţele proprii, să găsească o modalitate – nu cred că e o idee bună să treacă sub tutela Ministerului Culturii”.

Aura: „Noi toţi vrem ajutor de la stat”
„La Teodor este o situaţie mai neobişnuită. Da, sunt de acord că baletul este o afacere şi m-am mirat când am auzit că sunt la un pas de faliment. Cred că investiţiile pe care le face Teodor Rădulescu nu aduc veniturile scontate. Cred că ar fi bine dacă show-baletul său ar fi semi-privat.
Nici mie nu-mi prea merge cu afacerea mea acum şi nu ştiu dacă aş putea să mă duc la cineva să mă ajute. Noi toţi vrem ajutor de la stat. Aceasta este situaţia culturii la noi în ţară. Îmi pare rău pentru Teodor, sper să găsească o ieşire din situaţie, ar fi păcat – trupa sa este una cu adevărat puternică”.

Nicolae Josan (Manager artistic, director Revista familiei „Acasă”): „Băiatul acesta a făcut minuni”
„Teodor a fondat o şcoală de dans (la propriu şi la figurat) pe banii lui, pe talentul şi entuziasmul lui, nefiind coregraf de profesie. Băiatul acesta a făcut minuni in acest domeniu, ceva inedit pentru noi. Până acum nu a cerut nimic, dar acum trebuie să fie ajutat. Cred că face bine. El merită să fie susţinut, să fie adus şi ca exemplu de management artistic cu adevarat profesionist pentru alte colective, finanţate de la buget, dar care stau si dormitează. Statul trebuie sa-l ajute. Neapărat!”.
L.N.

vizualizări: 513

4 Comentarii

  • Delacau
    6 mai 2010 | Permalink |

    Daca acest balet este o afacere pentru Theodor atunci sa o gestioneze el dar sa nu cerseaqsca de la stat.Pina acuma a mers totul ok si nu s-aplans ,acuma cand numai este prea intrebat vrea ajutor de ls Stat.Ce-i cu lumea asta oare ? Cand nu le merg afacerele la afaceristi cer ajutro de la stat la fel ca si Elenuta Burghila. D-le Theodor…? Ce-ai facut tu personal cu toata trupa ta de balet pentru acest stat? Unde ai fost apreciat? la MOLDSTAR si Fabrica de Staruri? Te pui pe linga Codreanca sau ansamblul Joc ? Sa fim seriosi..nu-i chiara asa proasta lumea asta in Moldova asa cum cred unii….gestioneaza-ti mai departe businessul pre numele TEODOR si nu te mai plange la lume…ca este foarte rusions

  • Valea
    6 mai 2010 | Permalink |

    Deacord. Trupe din astea la noi sint mai multe insa nu prea mediatezate ca Theodor.El a fost ca si un monopolist timp de vreo…8 ani.Peste tot numai Theodor.Dar mai sint si alte truope de balet foarte bune si nu asa de aroganti ca Teo si apropiatii sai.Spre exemplu Fan Fart e mult mai dinamic si profesionist.Ajunge cu monopolismul d-le Theo

  • mary
    10 mai 2010 | Permalink |

    Voi parca v-ati sfatuit toti aicea.Sau a-ti fost angajato de ministerul culturii sa-l ponegriti pe teodor. Ca si comentariile sunt de la oameni care nici n-au lucrat cu ei. Noi ii vedem pe ei dansind cu N Barbu,N Gordienko,A Manciu,Deema,Cristy Rouje,N Ciobanu si multi altii. Da de acest C Burlacu nici n-am auzit.Apropo,cine este el,ce face? sau ce a facut pentru tara…sa se expuna ca un expert?… Asta e,niste nimeni critica un om care deja de 20 de ani,sau chiar mai multi,munceste… Monopolist! dar cine le interzice celorlalti sa faca concerte,sa cheltuie bani,sa faca publicitate?? fun fart? de ce nu face spectacole ?,poate si eu a-si merge la un spectacol de-al lor sa vad ce fac si cit de bine… Si de ce sa nu existe toate?? si joc si codreanca si Teodor. Uite ca si Space a aparut la F de Staruri…si foarte bine. De ce nu-i invinuiti si pe ei ca sunt Monopolisti? Va-ti vedea mai bine de treburile voastre. Ori ajutati pe cineva cu ce puteti ori mai bine nu va expuneti

  • pentru Mary
    10 mai 2010 | Permalink |

    Costica Burlacu este un baiat talentat.Tu daca nu-l cunosti pe el inseamna ca nu prea stii nimic.Bine ca pe Teodor il stii,un dansator de doi bani.Nu are nici scoala macar. Dansatori ca el sute si mii in Moldova noastra.Costy Burlacu este un profesinist.Documenteaza-te inainte sa scrii.

Comentează