Veniturile la bugetul de stat s-au majorat cu 21,3%

Veniturile la bugetul de stat s-au majorat cu 21,3%

În primul trimestru al anului curent, la bugetul de stat, pe toate componentele, au fost acumulate venituri în sumă totală de 3 mlrd 374 mln de lei /204 mln euro/, ceea ce constituie 107,3% faţă de indicii prevăzuţi pentru această perioadă.

Conform datelor Ministerului Finanţelor, în comparaţie cu ianuarie-martie anul 2009, veniturile au crescut cu 21,3 la sută.

Potrivit ministrului Finanţelor Veaceslav Negruţa, planul stabilit pentru primele trei luni ale acestui an, la acumularea veniturilor în bugetul de stat, a fost îndeplinit de Inspectoratul Fiscal Principal de Stat în proporţie de 92,1%, iar de către Serviciul Vamal – 102%.
Acumulările medii zilnice, în perioada de referinţă, au constituit 46,8 mln de lei şi s-au majorat faţă de trimestrul I al anului trecut, cu 10,9 mln lei.

Ministrul a mai subliniat că în primul trimestru al anului curent, din bugetul de stat au fost efectuate cheltuieli în sumă totală de 4 mlrd 49 mln lei, ceea ce reprezintă 86,6 la sută faţă de indicii prevăzuţi în buget pentru ianuarie-martie a.c. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, cheltuielile au crescut cu 10,2 la sută.

Cele mai mari plăţi de la bugetul de stat, în trimestrul I, s-au efectuat pentru: cheltuieli de personal, transferuri către bugetele unităţilor administrativ-teritoriale, complexul termoenergetic, pentru achitarea pensiilor militarilor, achitarea burselor, subvenţionarea producătorilor agricoli, serviciul datoriei de stat etc., a precizat Veaceslav Negruţa.
moldpres.md

vizualizări: 70

Comentează