Iată cine a confecţionat setul de masă pentru Hillary Clinton! FOTO

Iată cine a confecţionat setul de masă pentru Hillary Clinton! FOTO

I-a mulţumit lui Vlad Filat pentru setul din in
Secretarului de Stat al SUA, Hillary Clinton, i-a expediat, recent, un mesaj premierului Vlad Filat prin care îi mulţumeşte pentru „acel drăguţ set de masă din in”, pe care l-a primit cadou în cadrul vizitei oficialului moldovean la Washington. Hillary Clinton mai specifică că darul a fost bine intuit şi va rămâne o amintire plăcută despre prietenia între ţările pe care le reprezentă.

O faţă de masă şi şase şerveţele

„apropo” a reuşit să afle, în exclusivitate, că acest set de masă a fost achiziţionat de la „Casa Cristea”. Maria Cristea, directorul atelierulului, face de mai bine de 10 ani lucrări pentru Preşedinţia şi Cancelaria de Stat. Respectivul set include o faţă de masă şi şase serveţele şi costă 1500 de lei. Şi credeţi-ne, nu este un preţ atât de mare în comparaţie cu măiestria broderiei, a mătasei, dar şi a muncii depuse.
„Am folosit o broderie specifică pentru noi, printre care se numără viţa de vie cu struguri, broderia pe in, mătase albă şi dantelă. Noi nu am ştiut cui îi va fi dăruit acest set. Asigurăm de foarte mulţi ani, cu suveniruri, Cancelaria de Stat şi Preşedenţia, iar lucrările noastre sunt plăcute şi apreciate de toată lumea. Şi dl. Bush a primit o faţă de masă de la noi, mult mai deosebită, dar el e bărbat şi de asta nu a reacţionat ca dna Clinton”, ne-a declarat Maria Cristea, precizând că faţa de masă dăruită lui George W. Bush valorează mai bine de 5 mii de lei.
Străinii comandă iile noastre
Străinii nu prea acceptă suvenire în multe culori, iar din această cauză, împreună cu echipa sa, dna Maria Cristea confecţionează lucrări utile şi reprezentative care să conţină un mesaj naţional. „Dacă voi pune la faţa de masă foarte multe culori atunci ea nu va putea fi spălată şi nu va putea fi pusă pe masă deoarece nu corespunde cu interiorul mobilei şi a veselei. Din acest motiv, folosesc nuanţele alb pe alb şi bej pe bej. Acum, pentru Cancelaria de Stat, vreau să fac nişte suvenire mai mărunte. Peste hotare au fost duse şi ii de ale noastre. Am avut situaţii când mi se aducea poza doamnei căreia urma să-i fie dăruită ia. Am îmbrăcat şi statuia Manneken Pis (băieţelul care face pipi-n.r.) din Brussel. I-am confecţionat costum naţional, chiar şi opinci. A fost foarte complicat, dar ne-am descurcat. Împreună cu echipa mea, furnicuţele mele, facem o muncă care este apreciată nu doar în ţară, dar şi peste hotare. Foarte mulţi străini cumpără lucrările noastre”, mai povesteşte directorul atelierului „Casa Cristea”.

Lena NEGRU




vizualizări: 262

Comentează