Cătălin Josan vrea să reprezinte România la Eurovision

Cătălin Josan vrea să reprezinte România la Eurovision

Interpretul este stabilit de mai mulţi ani în România. S-a integrat foarte bine în viaţa muzicală de peste Prut. La Chişinău vine doar ca să-şi viziteze părinţii, dar şi atunci când este invitat să participe la spectacole. În acest an, Cătălin îşi doreşte enorm să ajungă pe scena de la Oslo, dar ca reprezentant al României. De ce? Ne spune chiar el.

De ce anume România, de ce nu Moldova?

Sincer, anul acesta doream să iau un respiro. Dar, între timp, s-au făcut nişte modificări în regulament, care m-au făcut să mă răzgândesc în ultimul moment. Şi iată rezultatul – în ultimele patru zile am finisat piesa şi am înscris-o în concurs. De ce România şi nu Moldova?. Nu ştiu, poate că m-am integrat mai bine în viaţa muzicală din Bucureşti. De fapt, are loc un fenomen oarecum normal – ce importanţă mai are unde participi – la Chişinău sau la Bucureşti, atâta timp cat îi reprezentăm pe toţi românii de oriunde din lume.

Ce poţi să ne spui despre piesa cu care participi la Eurovision?

Mai întâi de toate vreau să vă spun că piesa „Around Around” a fost compusă expres pentru Eurovision, cu toate ingredientele specifice acestui concurs. Deşi e foarte greu să ghiceşti reţeta ideală, m-am străduit să fac o piesă veselă, optimistă, luminoasă, originala prin diversitatea elementelor, dar si foarte accesibila tuturor. Am lucrat la ea fiind ajutat de Vanotek şi Vlad, care au ajutat la producerea hitului „Chica Bomb” a lui Dan Bălan. La text m-a ajutat sora mea, Ruxanda. Am mai apelat şi la ajutorul prietenilor mei din Chişinău, Iulian şi Sandu, naiul şi saxofonul cărora îl auziţi în piesă. Mă bucur că am reuşit să conving juriul, pomenindu-mă şi eu printre cei 16 finalişti. Acum lucrăm la coregrafie, sper să alegem una potrivită, să rupem monotonia şi să mergem mai departe.

Cum ţi se par piesele care participă în România, la Eurovision?

Sunt multe piese bune, unele mai puţin inspirate. Dar este o diversitate de gen, orchestrare, interpretare.

Care ţi se pare cea mai bună?

Nu pot spune care e cea mai bună. Sunt sigur că toţi participanţii, compozitori sau interpreţi, şi-au dat toată silinţa să iasă ceva bun. Şi fiecare ţine la piesa lui. M-am apucat să le ascult pe toate, dar din ce am audiat mi-a plăcut Lora ft. Sonny Flame „Come Along”, Anda Adam ft. Connect-R „Surrender”, şi nu în ultimul rând piesa Tinei Geru „Love Is War”. Cu Tina am concurat şi anul trecut în finala Eurovision România. A făcut o figură frumoasă, ştiţi doar, basarabenii nu se lasă cu una cu două. Îi urez mult succes anul acesta.

Cine ţi-ai dori să reprezinte România la Oslo?

Desigur, Cătălin Josan. E bine să porneşti din start cu dispoziţie de învingător. Iar daca e să luam un loc frumos la Oslo, să câştige cel mai bun şi să ne reprezinte onorabil ţara.

Ai ascultat piesele care au ajuns în semifinala Eurovision din Moldova? Cum ţi se par?

Avem mulţi tineri talentaţi în Basarabia noastră! Am fost plăcut surprins să găsesc printre finaliste multe piese şi interpreţi foarte buni.

Cine ai vrea să ne reprezinte ţara la Oslo?

Desigur, am si eu preferaţii mei, dar nu ar fi corect sa-i numesc acum.

Eşti mai tot timpul în Bucureşti, dar când te vedem şi la Chişinău?
Da, într-adevăr, acolo sunt mult mai multe posibilităţi nu numai pentru artişti. Dar revin cu o deosebită plăcere şi în spectacolele organizate în Chişinău. Chiar pe 11 şi 12 februarie sunt onorat să cânt la Palatul Naţional, în cadrul celor două concerte de omagiere a marelui nostru poet Gr. Vieru.

Lucrezi la proiecte noi?

Voi continua colaborarea cu renumitul naist român Nicolae Voiculeţ, alături de care am lansat deja cu succes piesa „Ave Maria” de G. Cacini. Vrem să pregătim câteva piese împreună pentru concertul lui Nicolae Voiculeţ din 27 februarie la care vor fi invitaţi şi alţi artişti cu un caracter caritabil. În afară de aceasta aş vrea să pun bazele unui band musical alături de care să interpretez piese din repertoriul meu şi hituri de valoare arhicunoscute, dar într-o altă variantă orchestrală. Mai lucrez în prezent şi la un nou album pe care sper să-l lansez până la sfârşitul anului, iar până atunci vor fi promovate mai multe piese de pe acest material. Lucrez cu Smiley la el, dar cu siguranţă în acest album vor intra şi câteva piese compuse de mine.

Inima lui Cătălin Josan este ocupată?

Da. De o mare dragoste pentru cei dragi, pentru fanii mei. Dar, cred, ca mai este loc si pentru altcineva.

Un mesaj pentru toţi fanii tăi din Moldova

Vreau să ştie, că nu i-am uitat, că le pregătesc surprize, că, de fapt, ei îmi dau putere în tot ce fac. Promit să vin mai des pe la Chişinău să ne întâlnim la concerte şi nu numai. Vă iubesc!

Interviu realizat de Lena Negru

vizualizări: 348

2 Comentarii

  • razvan
    10 februarie 2010 | Permalink |

    bravo Cataline, rominii te iubesc

  • milenamilli
    10 februarie 2010 | Permalink |

    nu s-a plictisit sa tot participe la preselectie si sa plece acasa cu coada intre picioare? Nu are mindrie deloc?

Comentează