O victimă a evenimentelor din 7 aprilie sparge tăcerea!

O victimă a evenimentelor din 7 aprilie sparge tăcerea!

Una dintre victimele protestelor din 7 aprilie 2009, Oxana Radu, a spart tăcerea. Aceasta a povestit, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV, despre ce i-a fost dat să tragă în Comisariatul General de Poliţie, în timpul celor 5 zile de aflare în arest.

Oxana Radu este o tânără din Cahul, mama unui băieţel minor, care la 7 aprilie se afla la Chişinău cu probleme personale şi care trebuia să se întoarcă în aceeaşi zi acasă pentru că-şi lăsase copilul în grija unei vecine.

„Am venit la Chişinău pe 7 aprilie dimineaţa, cu nişte probleme personale. În timp ce ne întorceam spre Cahul, microbusul în care mă aflam a fost oprit de către poliţia rutieră, toţi am fost arestaţi şi duşi la Comisariatul General de Poliţie”, susţine Oxana Radu.

Potrivit victimei, coşmarul a început din primele clipe. „Toţi am fost puşi la gard, ni s-au întocmit procese verbale, ne-au fotografiat şi ne-au luat amprentele. Am fost impuşi să semnăm nişte declaraţii fără să ni se permită să le citim. Apoi, unul câte unul, am fost duşi în izolator”, a menţionat tânăra din Cahul.

„Adevăratul coşmar” a început în izolatoare, potrivit Oxanei Radu. „Am fost impuşi să ne dezbrăcăm până la piele, un bărbat ne percheziţiona, iar o doamnă în formă stătea în colţ şi râdea satisfăcută”, povesteşte Oxana. Potrivit tinerei, în izolator era foarte frig, iar la rugămintea de a li se permite să pună ceva haine pe ele, li s-a spus că „n-au decât să facă flotări”, dacă vor să se încălzească.

Totodată, potrivit spuselor tinerei, dacă fetelor li se mai permitea să se îmbrace la ieşirea din izolatoare, băieţii ieşeau în coridor „aşa, în chiloţi, cu hainele subţioară şi tot cu hainele subţioară erau bătuţi”.

Oxana Radu susţine că a decis să vorbească despre umilirea şi bătaia de joc la care a fost supusă, pentru că „trebuie cineva s-o facă”. „Deşi mi-e foarte greu să povestesc prin ce am trecut, m-am gândit că dacă nu povestesc eu, nu o va face nimeni altcineva, iar adevărul trebuie ştiut”, spune Oxana.

Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, invitat al „Cabinetului din umbră”, a declarat că va intenta neîntârziat o procedură disciplinară împotriva judecătorului Dorin Popovici, care a admis încălcări grave ale legislaţiei procesuale şi anume judecarea dosarului Oxanei Radu în afara instanţei de judecată, cu încălcarea mai multor norme şi garanţii procesuale.

Totodată, ministrul Tănase a menţionat că urmează să se mai întâlnească, pe parcursul zilei de astăzi, cu alte cinci femei care au avut de suferit la 7 aprilie. Ministrul Justiţiei a mai ţinut să menţioneze că, la acest moment, victimele relelor tratamente în Comisariatele de Poliţie nu sunt ameninţate de nimic şi nu trebuie să se teamă să vorbească. „Guvernarea comunistă a negat cu vehemenţă cazurile de maltratare în urma evenimentelor din aprilie, iar mărturiile Oxanei Radu demonstrează minciunile acestui regim”, a conchis Tănase.

sursa: jurnal.md

vizualizări: 807

11 Comentarii

  • Christie
    26 ianuarie 2010 | Permalink |

    da cand aruncati in cladiri sh distrugeati tot, nu era nimik greu,asa-i?comunistii sunt animale, nu zik nimik, da sh aruncarea cu pietre in cladirile in care inca erau oameni, nu e act al oamenilor sanatosi la cap..

  • Ileana
    26 ianuarie 2010 | Permalink |

    tare proasta mai esti Christie , provocatorii sunt cei care au aruncat cu pietre in edificii, sute de tineri nevinovati au fost torturati prin comisariatele de politie, informeaza-ta apoi comenteaza

  • Diana
    26 ianuarie 2010 | Permalink |

    Da cine dracu te-o adus la proteste? Ti-a parut ca pentru citiva banuti care vi s-o dat , o sa va duca la ,, curort,, ? Mincati bataie daca sinteti prosti si nu stiti a va apreciati singuri pe voi! Lasa cei de sus sa se odihneasca foarte relaxati in fotolii moi, do voi… Asa va trebuie ! Poate va servi si pentru ceilalti ca tine o lectie. Spui ca ai venit la Chisinau cu treburi personale, da chiar asa coincidenta anume in asa zi, in acel microbus, si anume pe voi v-au oprit asa din senin de pe drum si v-au dus la politie. Lasa gogosile astea pentru copilasul tau mic pe care il ai acasa. Si stai acasa si ai grija de el, da nu umbla cu paile-n cap si cata pe dracu! Si sa vezi ca nimeni n-o sa vie sa te ia din ograda si sa te duca la politie ! Crede-ma.

  • ANA
    26 ianuarie 2010 | Permalink |

    ,, VICTIMA,, auziti? Astea sint victimile prostiei! Am vazut eu si cred ca si multi altii cum asa numitele victime mergeu de rind cu baietii, la fel ,, victime,, acum, si aruncau in Presedentie si prin Parlament distrugeu tot la o lalta. Si acuma se pling! Idioatelor! faceti de ris toate femeile! Le-au tinut desbracate… zice victima asta, si nu ti-o placut ? putin te-au tinut! Creierul de la asta nu la toti incepe a lucra!

  • Marina
    26 ianuarie 2010 | Permalink |

    AUZITI VICTIMELOR!!!!!!! DA CITE VICTIME ATI FACUT VOI DE CE NU SPUNETI? LA CITI POLITISTI NEVINOVATI LE-ATI SPART CAPURILE SI ATI ARUNCAT CU PIETRE SI CU TOT CE NIMEREATI? EI NU SINT VICTIME ASAI ? EI CU CE ERAU VINOVATI CA AU PRIMIT ORDINE DE LA CINEVA CARE STATEAU UNDEVA DEPARTE DE TOT CALVARUL ASTA SI BEU BERE LA RACOARE? ISI EXECUTAU PUR SI SIMPLU ORDINILE, SI REMARC; ERAU NEINNARMATI SI NU AVEU VOIE SA APLICE FORTA IMPOTRIVA LA TOT FELUL DE HANDICAPATI CA VOI SI BETI SI DROGATI ! DE CE DESPRE ASTA NU VORBESTE NIMENI ?

  • marcel
    26 ianuarie 2010 | Permalink |

    Rolul femeii este cu totul altul decit a umbla bludnica si a urla in gura mare toata Piata Marii Adunari Nationale! Oxana, daca n-ai stiut, vezi draga nu te mai porni si tu la drumul mare ca sa faci dreptatte, ca vezi ca te bat toti!

  • Marius
    26 ianuarie 2010 | Permalink |

    MAI ESTE O VORBA: DACA ESTI PROST STAI ACASA! ASTA O CREZUT CA-I JANNA D’ARC???????????? O VRUT SA FACA EA REVOLUTIE IN TARA? PROSTACIUNE!!!!!!! SI INCA SE MAI PLINGE, ORI AI VRUT SA FII VEDETA DE TELEVIZIUNE, SA FII IN CENTRUL ATENTIEI ? SA STII CA NIMENI NU-TI SUSTINE PAREREA TA IDIOATA!

  • CRINA
    26 ianuarie 2010 | Permalink |

    Asa-ti trebuie, cind la facut prostii va duce capul, da pe urma sinteti victime! Si la baieti le statea foarte bine sa urle acolo si sa faca tot felul de prostii, da cind mai vedeam si fete !!!!!!! Mai mare dezgust si dispret cred ca nu as avea pe fata pamintului! Victime!!!!!!! Da de ce nu au venit la mine sa ma ia din microbus sau de acasa sau pe oricare alt cineva? Daca tot ai de gind sa dai marturii sa spui tot o data cine v-au platit ca sa veniti cu rutiera cu tot tocmai de la Cahul? Si cite cit v-au dat, bine? Fii sincera pina la capat! Fii femeie, mai la urma urmei, ca asta ai vrut sa demonstrezi, nu ?

  • femeie
    26 ianuarie 2010 | Permalink |

    tare prosti si proaste mai synteti: CRINA Marius marcel Marina ANA Diana Christie!!!!
    tocmai pt k exista atytia prosti si orbi la noi yn societate, care nu vad de fapt k tot a fost ynscenat de comunisti, cu provocatori careu aruncau cu pietre (barbati cheli veniti din zona special pt asta)… tocmai pt k nu aveti curaj si ati stat prin case si va rynjeati la televizor, tocmai pt k nu copii vostri au fost arestati si tinuti departe de voi saptamyni yntregi… tocmai pt k aveti paie yn cap, care vi lio bagat comunistii si synteti capabili numai sa scrieti prostii pe net… tocmai pt k o sa ramyneti prosti toata viata, mai mult de jumatate din populatia moldovei…
    tocmai de asta nu mai are sens sa luptam pt o viata mai buna… de aia si fug toti oamenii din tara… DE PROSTIA VOASTRA!!!!!!!!!!!!!!!!!! vacilor…. stati la iesle nu pe net, k nu aveti idee de ce se yntympla yn tara….
    ps: nu am fost la proteste, dar am simtit ce era yn inimile lor si de ce au facuto…

  • Ana
    27 ianuarie 2010 | Permalink |

    Auzi, ,,FEMEIE,, !!!? In primul rind trebuie sa meriti si sa porti cu demnitate numele de femeie, dar asta nu este pentru tine asta-i clar! Da tu te crezi asa importanta ori ce? ce-ti permiti tu oaio ce esti sa numesti pe altcineva! Aici isi expune fiecare parerea, ca de asta si este rubrica data pentru comentarii, nu ? Tie daca ceva nu-ti place, nu citi sau expuneti0o pe -a ta daca ai ce spune, daca nu taci dracului cine te-ntreaba pe tine cit ti-i kila? Debilo, meriti o mama de pizdeala pentru asa cuvinte ca sa-ti imfle botu,animalo!

  • ION
    27 ianuarie 2010 | Permalink |

    Asta care e apararea la ,, jertva ,, din 7 aprilie cred ca e vreo amica de a ei. Na-i fost si tu la aruncat cu pietre ? ca cu asa mintalitate si cu asa vocabular cred ca numai de asta si esti buna! Esti mare timpita si fara 7 ani de acasa! Cine ti-o dat tie dreptul sa spui asa cuvinte urite, sau sa te-ntreb altceva: In spatele cui stai si a cui cur il aperi acum? Si apoi o faceti pe eroii si pe jertfele. ASA VA TREBUIE LA TATI ASTIA PROSTI CA TINE CARE NU STIU A GINDI SI ASI DA SEAMA LA VORBA! NESPALATO!!!!

Comentează