Dispute la Eurovision!

Dispute la Eurovision!

Sar scântei pe JURNAL FM

Invitat la emisiunea „Prânz cu Stele”, la Jurnal FM, Vitalie Cojocaru, directorul Comitetului de Organizare „Eurovision” în R. Moldova, a declarat că anul acesta a avut parte de neînţelegeri ce ţin de profesionalismul şi amatorismul concursului.

Eurovision, un concurs foarte dificil

„Ne-am întrebat dacă este bine ori nu să avem amatori, ori să ieşim cu ceva inedit în concurs. Cei care au participat deja la Eurovision au realizat că acest concurs este unul foarte dificil, care necesită resursele artiştilor nu doar în perioada desfăşurării concursului, dar şi cu jumătate de an înainte. Fiecare artist care ne reprezintă ţara la Eurovision, resimte aşteptările oamenilor din Moldova, cu toţii aşteaptă rezultate bune. Pentru artiştii care ne reprezintă este foarte dureros atunci când se califică pe o poziţie mai joasă decât şi-ar fi dorit. Eurovision este un concurs foarte şi foarte dificil. Din această cauză, artiştii cu experienţă au decis să facă o pauză în acest an. Deşi, nu cred că este corect să mă dau cu părerea, sunt sigur că ei cunosc mai bine răspunsul şi au o explicaţie plauzibilă. Mă refer la „Zdob şi Zdub”, Natalia Barbu, Geta Burlacu. Sunt sigur că ei, înainte de a merge la Eurovision, aveau o părere despre acest concurs, dar când au ajuns pe scenă, au înţeles că e diferit”, a declarat Vitalie Cojocaru.

L-au vrut pe Dan Balan

Nelly Ciobanu a dorit să-şi încerce norocul şi în acest an. A pregătit chiar şi o piesă, dar când a aflat, pe ultima sută de metri, a renunţat. Cei din Comitetul de Organizare a concursului au apelat de mai multe ori la Dan Bălan. I-au propus să refacă formaţia „O-Zone”, doar pentru Eurovisionul din acest an. Dan a refuzat, dar din discuţii, organizatorii concursului au dedus că acesta ar fi tentat să participe, doar că solo. În următorii ani, s-ar putea să-l avem ca reprezentant al ţării la Eurovision pe Dan Balan. De acest lucru ne-au asigurat membrii Comitetului de Organizare „Eurovision”.

În februarie va avea loc semifinala concursului

Cea de-a doua etapă a concursului naţional Eurovision va avea loc la finele lunii februarie. Cei 25 de interpreţi care au intrat în semifinală, au probleme cu piesele deoarece le-au propus în variantă demo. „Nu s-au înregistrat cu instrumente vii, iar acum cu toţii lucrează la capitolul sunet. Cât priveşte juriul, este imposibil să alegi un juriu total imparţial. Cel mai important este să alegem un juriu care nu are nicio legătură cu interpretul ori cu piesa care se află în concurs. Este important ca fiecare membru să aibă personalitate, coloană vertebrală şi să poată răspunde pentru decizia luată. De asemenea, să poată răspundă jurnaliştilor la fiecare întrebare. Nu este exclus ca la finala naţională să facem publice voturile juriului pentru a argumenta publicului de ce am votat o piesă ori alta. Atunci când vom vedea live piesele interpreţilor cu siguranţă ni se vor schimba şi viziunile vizavi de interpreţii care au trecut de prima etapă”, mai spune Vitalie Cojocaru pentru postul de radio online, Jurnal FM. (www.jurnalfm.md)

Băieţii din „Akord” au ştiut să se folosească de un lucru neinterzis

Tot la „Prânz cu Stele” s-a discutat şi capitolul – plagiat. În presă se zvoneşte că melodiile formaţiilor „Millenium” şi „Akord” sunt plagiate. Directorul Comitetului de Organizare „Eurovision” a găsit leac şi la acest zvon de prost gust. „Băieţii din „Akord” au multe vizualizări pe internet datorită denumirii piesei „Lady GaGa”. Majoritatea care doreau să o asculte pe Lady GaGa, accesau şi piesa lor. După mine, este un lucru bun. Ei au ştiut să se folosească de un lucru neinterzis. Noi, cei din comitetul organizatoric Eurovision nu suntem cu studii muzicale. Toată responsabilitatea privind plagiatul în concurs o divizăm în două. Una îi revine juriului, iar cea de-a doua – sesizărilor, inclusiv celor de peste hotare. Avem câteva surse de peste hotare care ne ajută să depistăm inclusiv şi plagiatul. Dacă primim o sesizare oficială precum că un interpret ori o formaţie a plagiat, nu putem să nu reacţionăm la ea. Până acum nu am primit nici una de acest gene”, afirmă Vitalie Cojocaru.
Întrebat cum se face că Mariana Mihăilă, iubita sa, a ajuns pe locul III în cea de-a doua etapă a concursului, acesta a răspuns: „Poate că este talentată şi că este bună. Ori poate că are o piesă deosebită”.

Lena NEGRU

vizualizări: 332

3 Comentarii

  • 22 ianuarie 2010 | Permalink |

    Iata de ce fata asta de Mihaila cu un glas de gisca are asa reiting ca e buna la patul lui COJOCARU CARE RASPUNDE DE SELECTIA EUROVIZIONE DE ACEAIA NU TRECE DANA MARCHITAN SI ALTIII MAI TALENTATI , PAI GORGOS A SPUS CA EL ESTE CEL MAI BUN SI NU ARE CONCURENTI , DA SI OLEA TIRA STA BINE CU PATUL lui Orrleandoo De asta sint pe primul loc ,Pai cu se spune la moldoveni coruptia sta in capul mese si a puliii…….. De aceia nu avem calitae nu avem performante nu avem nimic numai tupeu si idiotizm. Cine-i de acord sa comenteze.

  • M.
    23 ianuarie 2010 | Permalink |

    “Este important ca fiecare membru să aibă personalitate, coloană vertebrală şi să poată …”
    sa aiba coloana vertebrala??? care dintre artisti nu o are? :) )))))))))))))

    Viva prostia derivata din limba noastra cea romana!!

  • Tina-2
    24 ianuarie 2010 | Permalink |

    Consider ca ar fi mai rezonabil sa nu ne “bagam” in patul nimanui si sa nu birfim ca de altfel riscam sa fim birfiti si noi… Cine si cu care sa culca si se scoala! E foarte murdar si josnic….
    P.S. Tina, te-asi recomanda sa-mi urmez sfatul!

Comentează