ULUITOR! Doi spanioli, soț și soție, sunt de 45 de ani singurii locuitori dintr-un sat!

ULUITOR! Doi spanioli, soț și soție, sunt de 45 de ani singurii locuitori dintr-un sat!

În ultimii 45 de ani, Martin (79 de ani) și Sinforosa Colomer (82 de ani) sunt singurii locuitori din satul La Estrella din Spania, ce a fost abandonat în urmă cu 45 de ani.

Celor doi soți le țin companie doar cei  trei câini, patru găini, un cocoș,  25 de pisici și câteva albine. Cel mai apropiat sat locuit se află la o distanță de 25 kilometri. Ei trăiesc fără telefoane, televizor, electricitate sau canalizare, de parcă ar fi ultimiii doi locuitori de pe pământ. Au doar un radio și o mașină veche cu care se mai duc din când în când în satul vecin. Cu toate că trăiesc izolați de lume, ei spun că sunt fericiți cu viața lor.

Însă, acest mic sat, La Estrella, nu a fost tot timpul așa izolat. În urmă cu aproape cinci decenii era extrem de animat, având sute de locuitori, o biserică, două școli și numeroase cârciumi.

De fapt, satul în sine are o legendă interesantă, spunându-se despre el că a fost construit special pentru amantele bărbațiilor bogați din zonă. Însă, în 1883, o furtună extrem de violentă a ucis cam jumătate dintre locuitori și a distrus cel puțin 17 case, iar de atunci acesta și-a pierdut farmecul și mulți localnici au început să își abandoneze casele, plecând la oraș pentru un trai mai bun.

Cu toate acestea, soții Colomers au refuzat să plece chiar și când au plecat și ultimii lor vecini. „Cândva în jur de 200 de oameni au locuit aici. Am avut profesori, meșteri, un primar, un șerif, un gropar și un preot. Însă, în doar doi ani, au plecat toți”, a povestit Martin, care a precizat că dacă ar fi fost după el ar fi plecat și el, însă soția lui nu vrea și nu poate să o lase singură. Sinforosa se pare că nu vrea să plece pentru că aici a trăit toată viața ei.

În acest sat s-a născut, aici și-a cunoscut iubirea vieții ei, pe Martin, și aici e înmormântată și fiica lor, care a murit la doar 12 ani din cauza unui embolism la creier. „Când a ajuns la spital era încă în viaţă. I-au făcut transfuzii, dar degeaba. Azi ar fi avut 48 de ani”, a povestit bărbatul.  „ „Mulţi oameni ne întreabă cum putem trăi aici. Veniţi şi vedeţi cât puteţi sta aici. Soţia mea s-a născut în sat şi a stat mereu aici. Nu vrea să plece. Dacă ar fi fost după mine, am fi plecat de ceva timp la oraş. Dar nu pot s-o las singură. Ce să facem în această situaţie?”, se întreabă pensionarul Martin. Aceștia își petrec fiecare zi, având grijă de animale și de cireșii din grădină, iar în weekenduri mai primesc vizite de la cunoscuți.

Sursa: libertatea.ro

Vezi video aici

Comentează