Jackie Chan: Fac totul pe platoul de filmare, pentru mine e ca și cum aș fi bucătar

Jackie Chan: Fac totul pe platoul de filmare, pentru mine e ca și cum aș fi bucătar

Actorul Jackie Chan, prezent joi la București, a declarat într-o conferință de presă că este obișnuit să facă totul pe platourile de filmare, deoarece face această meserie de peste 50 de ani și pentru el a filma este ca și cum ar fi bucătar.

Întrebat cum a fost să se afle în postura dublă de regizor și actor în pelicula care va deschide joi “Zilele Filmului Chinezesc în România”, “Zodiacul Chinezesc”, Jackie Chan a răspuns că pentru el acesta este un lucru firesc. “Probabil pentru unii e greu. Pentru mine e ușor. Am făcut film 53 de ani, am jucat de la 6 ani. Și pe platouri fac tot. Pentru mine este ca și cum aș fi bucătar. Pot să fac tot”, a afirmat el.

Jackie Chan a venit la conferința de presă de la București alături de actrița Zhang Ziyi. Amândoi au purtat, la acest eveniment, ii românești. “Cunosc România prin sportivii români de gimnastică, fotbal, tenis. Cum am coborât din avion, în drum spre hotel, fanii mei mă salutau. M-au surprins aceste evenimente călduroase. România este prima dintre țările din Europa de Est care au stabilit relații economice cu China. Îmi doresc ca și în materie de cinematografie să intensificăm schimburile”, a spus Jackie Chan.

Cunoscut ca filantrop, Jackie Chan le-a mulțumit românilor care au donat pentru cauzele susținute de el. “Am primit banii trimiși de dumneavoastră, ați trimis bani pentru caritate”, a spus actorul.

Actrița Zhang Ziyi, în schimb, nu a fost la prima sa vizită în România, ea venind aici și în urmă cu nouă ani. Actrița a vizitat joi Studiourile Castel din București. Jovială, ea i-a salutat pe cei prezenți în limba română. “Bună ziua, ce faceți?”, a spus ea. Referitor la portul popular pe care l-a afișat la întâlnirea cu presa, actrița a mărturisit că a primit mai multe cereri din partea prietenilor să cumpere ii românești.

Întrebați dacă preferă Hollywoodul sau mediul cinematografic autohton, Zhang Ziyi și Jackie Chan au subliniat că tot ce își doresc este să facă filme bune. Zhang Ziyi a declarat că a acceptat să joace în producția hollywoodiană “Memoriile unei gheișe” deoarece a vrut să își demonstreze abilitățile de actriță. “Pentru mine Hollywoodul nu este o tentație. Când am făcut ‘Memoriile unei gheișe’ am făcut-o și pentru că (…) nu vreau ca oamenii să creadă că nu facem decât să sărim și să facem scene de lupte. Jackie are stilul său. (…) Vreau să fac filme bune, fie că le fac la Hollywood sau în România”, a spus ea. La rândul său, Jackie Chan a susținut că “Hollywoodul este deschis”. “Dacă ești bun, intri. Dacă nu ești bun, nu intri”, a spus el.

La conferința de presă de joi a participat și ambasadoarea Republicii Chineze la București, Huo Yuzhen.

Zilele Filmului Chinezesc la București încep joi cu filmul “Zodiacul Chinezesc” de Jackie Chan. Evenimentul se desfășoară la București, între 11 și 18 septembrie, la Craiova, pe 19 și 20 septembrie și la Arad, pe 21 și 22 septembrie.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Xinhua/XINHUA ARHIVĂ

Vizualizări: 222

Comentează