Numai 3% dintre francezi ar dori ca Francois Hollande să fie candidatul Partidului Socialist la președinție

Numai 3% dintre francezi ar dori ca Francois Hollande să fie candidatul Partidului Socialist la președinție

Numai 3% dintre francezi ar mai dori ca Francois Hollande să fie candidatul Partidului Socialist la următoarele alegeri prezidențiale, cu mult sub procentul de 26% obținut de noul său prim-ministru, Manuel Valls, scrie cotidianul Le Figaro, care a publicat vineri un sondaj cu aceste date.

În prezent cel mai nepopular președinte francez, Francois Hollande a mai înregistrat un procent similar la începutul anului 2011, pe vremea când candidatul favorit al socialiștilor la președinția Franței era Dominique Strauss-Kahn, compromis ulterior de scandalul sexual urmat de arestarea la New York. Atunci, actualul președinte a fost botezat ironic ‘Domnul 3%’, nume devenit apoi un motiv de mândrie după ce a câștigat alegerile, însă acum situația este diferită, scrie agerpres.ro.
Sondajul mai cuprinde o secțiune ce privește exclusiv membrii Partidului Socialist, și în acest caz Hollande obținând un scor de numai 15%, fiind și aici devansat de Manuel Valls, care este cotat cu 40%. O altă umilință pentru liderul de la Elysee este că se vede depășit chiar și de vechea lui rivală, Martine Aubry, preferată de 16% dintre membrii partidului. În plus, 81% dintre acești membri doresc organizarea unor alegeri în interiorul formațiunii pentru desemnarea candidatului la scrutinul din anul 2017.
Însă Francois Hollande și Manuel Valls afișează o relație de înțelegere deplină, dorind să arate că între ei nu există nicio rivalitate.
Foto: (c) Simion MECHNO / AGERPRES ARHIVĂ

Vizualizări: 269

Comentează