Locuințele au ars, deși oficial nu au fost înregistrate abateri

Locuințele au ars, deși oficial nu au fost înregistrate abateri

Viceprimarul, Nistor Grozavu, susține că proiectul de construcție a mansardelor care au ars în urma unui incendiu nu conținea abateri. Potrivit viceprimarului, procesul verbal al proiectului de construcție a fost semnat de către toate instanțele competente.

„Pe timpul lucrărilor de construcție nu am avut probleme și nu au fost plângeri asupra calității arhitecturii, nu am văzut încălcări asupra acestor mansarde. Vom găsi soluții unde să cazăm acele 28 de familii”, a declarat Nistor Grozavu astăzi, în cadrul ședinței operative a primăriei.

Viceprimarul a mai spus că a fost luată o decizie să fie verificare toate mansardele din capitală chiar și cele în curs de construcție. „Ne vom adresa astăzi la compania „Uneon Fenosa” cu serviciile specializate să verifice posibilele încălcări la construcțiilor mansardelor. Astfel vom face și cu „Chișinău- Gaz”, la rețelele de gazificare”, a menționat funcționarul.

Pretorul sectorului Botanica, Gurițenco Vladimir, a declarat că în urma incendiului au avut de suferit și locuitorii de la etajele 3,4 și 5, întrucât apa cu care au fost stinse flăcările le-au distrus bunurile. Totodată, Gurițenco a precizat că pe acest caz a fost inițiată o anchetă pentru a elucida cauza intervenirii focului. Funcționarul a mai spus că nici unul dintre apartamentele distruse nu erau asigurate iar structurile competente urmează să se expună în acest sens.

Vezi continuarea pe jurnal.md
Foto: jurnal.md

Vizualizări: 172

Comentează