Ritual funerar ŞOCANT în Taiwan. Cum sunt “trimişi” morţii pe lumea cealaltă // VIDEO

Ritual funerar ŞOCANT în Taiwan. Cum sunt “trimişi” morţii pe lumea cealaltă // VIDEO

Înmormântările nu trebuie să fie întotdeauna triste, iar familiile din Taiwan par să fie de acord cu acest lucru. Mai exact, taiwanezii au început să cheme formaţii muzicale feminine care să cânte la ceremonia de înmormântare a celor dragi, potrivit Daily Mail.

Îmbrăcate la fel, cu fuste scurte şi cizme, fetele “înarmate” cu instrumente muzicale dansează în jurul coşciugului. Prestaţia durează trei ore şi costă 30 de euro, scrie jurnalul.ro.
Acesta însă nu este singurul obicei controversat al taiwanezilor. De multe ori, familiile îndoliate cheamă stripperi care dansează pentru decedat.
Antropologul Mark L. Moskowitz a descoperit că unul din motivele pentru care se apelează la aceste dansatoare este acela de a atrage cât mai mulţi oameni la înmormântare, deoarece în credinţa taiwaneză se presupune că numărul celor care jelesc defunctul este direct proporţional cu gradul de onoare acordată acestuia.
Mulţi etichetează acest fenomen ca fiind scandalos, însă există foarte mulţi oameni care cred că această practică este modul perfect de a-şi lua adio de la cei iubiţi.

Foto: jurnalul.ro

Vizualizări: 316

Comentează