CNN: Deși scurtă, vizita lui Kerry în Moldova este semnificativă

CNN: Deși scurtă, vizita lui Kerry în Moldova este semnificativă

Este o vizită scurtă, de doar patru ore, dar acest popas la Chișinău al Secretarului de Stat al SUA, John Kerry este unul semnificativ, titrează ediția electronică a CNN, citată de jurnal.md

La o zi după ce Ucraina a renunțat la semnarea Acordului de Asociere cu UE, purtătorul de cuvânt al Secretarului de Stat, Jen Psaki, a anunțat că Kerry nu va participa la o întâlnire în Ucraina, în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

Oficial refuzul a fost argumentat prin „probleme de planificare”, dar semnificația refuzului este evidentă: SUA și-au exprimat dezamăgirea referitor la decizia Ucrainei de a nu semna acordul.

Luni, Psaki a precizat că vizita în Moldova „este în lucru”, dar a adăugat: „Secretarul consideră că această vizită este una importantă”.

CNN mai specifică faptul că după embargoul impus vinurilor moldovenești de către ruși, semnificant este itinerarul lui Kerry în Moldova. Acesta va vizita Cricova, unde va avea o întâlnire cu vinficatorii din țară.
Foto: horseedmedia.net

Vizualizări: 286

One Comment

  • 4 decembrie 2013 | Permalink |

    Kerry realizeaza de necesitatea sustinerilor externe de care are nevoie RM si vine interesat in sustinerea cursului european mai ales in urma intrunirii sale cu Corlateanu care e un membru a PSD Romania partid frate cu PDM-ul si sigur ca acolo i s-a atras atentia asupra RM!

Comentează