Brad Pitt și-a cumpărat un avion de vânătoare din cel de-al Doilea Război Mondial

Brad Pitt și-a cumpărat un avion de vânătoare din cel de-al Doilea Război Mondial

Brad Pitt (49 de ani) tocmai și-a făcut cadou un celebru avion de vânătoare din cel de-al Doilea Război Mondial, modelul britanic Spitfire, complet funcțional, “bijuterie” pentru care a plătit nu mai puțin de 3 milioane de dolari, conform publicației The Sun.

Actorul a devenit fascinat de cel de-al Doilea Război Mondial în special în contextul filmărilor la drama de război “Fury” și și-a dorit neapărat să achiziționeze unul dintre celebrele avioane de vânătoare folosite de Royal Air Force împotriva Germaniei naziste între 1939 și 1945.
“Brad, care a făcut de toate, de la dormitul în tranșee, până la operarea unui tanc adevărat, în cadrul acestui film, a investit acum în achiziția unui astfel de aparat de zbor, avion legendar pentru pasionații de istorie militară”, a precizat o sursă citată de publicația The Sun.
Brad Pitt nu se oprește însă la a păstra avionul doar pentru decor. El va lua lecții de pilotaj în cadrul Boultbee Flying Academy din Oxford.
“Noi nu facem comentarii cu privire la elevii noștri, dar printre ei se află și câteva personalități celebre. Achiziția de avioane Spitfire este ‘un sport’ foarte popular printre oamenii cu mulți bani”, a declarat un reprezentant al Academiei de zbor, scrie agerpres.ro.
Foto: XINHUA ARHIVA / Zou Zheng

Vizualizări: 94

Comentează