Directorul Teatrului „Licurici”, Titus Jucov, a decedat. “A fost dus la spital în stare gravă!”

Directorul Teatrului „Licurici”, Titus Jucov, a decedat. “A fost dus la spital în stare gravă!”

Directorul Teatrului Republican de Păpuși „Licurici”, Titus Jucov, a decedat azi seara, la spitalul raional din Cahul.

Potrivit primelor informații, Titus Jucov se întorcea dintr-un turneu din Turcia când s-a simțit rău și a fost transportat de urgență la spital.

Medicul-șef al Spitalului raional Cahul, Anatol Malcov, a declarat pentru Jurnal.md că Titus Jucov a fost adus la spital în stare gravă.

„Ultima diagnoză este pancrenicroză acută și hemoragie gastrointestinală acută. Foarte scurt timp s-a aflat la spital, între orele 13:45 și18:45. Starea brusc s-a agravat. A fost adus la spital cu vomă și slăbiciuni”, a declarat Malcov.

Titus Jucov s-a nascut la 28 septembrie 1950, in comuna Cobani, raionul Glodeni.

Venit la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” în 1971, din 1979 a fost prim-regizor, iar din 1990 – și director al instituției.

A debutat ca regizor cu spectacolul de licenţă „Tribunalul”, la Teatrul Naţional de Stat „Vasile Alecsandri” din Bălţi.

După absolvirea facultăţii, a fost angajat în calitate de actor şi regizor la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”. Primele spectacole pe care le-a pus în scenă – „Mica vrăjitoare” după Otfried Preussler, „Scufiţa roşie” după Evgheni Şvarţ şi „Harap Alb” după Ion Creangă, în dramatizarea lui Ion Puiu îi aduc şi primele aprecieri din partea publicului şi a criticii de specialitate.
foto: revista.md

Vizualizări: 295

Comentează