Revizuirea cazului Armstrong este ‘prematură’, afirmă președintele Agenției americane antidoping

Revizuirea cazului Armstrong este ‘prematură’, afirmă președintele Agenției americane antidoping

Președintele Agenției americane antidoping (USADA), Travis Tygart, omul aflat la originea prăbușirii lui Lance Armstrong, a considerat miercuri “prematură” posibilitatea de a revizui suspendarea pe viață dictată în 2012 împotriva fostului ciclist, relatează AFP.

“Tehnic, există posibilitatea ca el să poată beneficia de o reducere”, însă chestiunea este “prematură”, a declarat Tygart cu ocazia Conferinței mondiale asupra dopajului în sport, ce are loc la Johannesburg.
Armstrong a dat de înțeles că este gata să colaboreze cu instanțele antidoping, cu condiția să beneficieze de același tratament ca alți cicliști, care au trecut la mărturisiri și au fost exonerați. Tygart a afirmat însă că o cooperare tardivă nu poate același efect ca atunci când ar fi avut loc înaintea sancțiunii.
“Valoarea este diminuată în mod semnificativ. El a avut o ocazie de care n-a profitat”, a spus Tygart. El a adăugat că Armstrong “a fost singurul sportiv care a refuzat să vină” când USADA i-a invitat pe cicliști să vorbească despre dopaj în iunie 2012.
Zilele trecute, președintele Agenției mondiale antidoping (AMA), John Fahey, a estimat că dosarul Armstrong este “clasat”. Potrivit lui, “ar fi nevoie de un miracol pentru a da înapoi”, scrie agerpes.ro.
Uniunea ciclistă internațională (UCI) dorește să înființeze un fel de comisie pentru adevăr și reconciliere, la care ar putea participa Armstrong.
Noul președinte al UCI, Brian Cookson, consideră însă că orice revizuire a suspendării fostului câștigător al Turului Franței nu poate veni decât din partea USADA.
Cookson speră ca săptămânile următoare să facă un anunț despre această comisie, care să-și poată începe activitatea la începutul anului viitor.
Foto: agerpres.ro

Vizualizări: 84

Comentează