Aruncată sau determinată să se arunce în gol

Aruncată sau determinată să se arunce în gol

Ieri a fost petrecută pe ultimul drum tânăra de 18 ani dintr-o localitate din raionul Căuşeni care, acum patru zile, a fost găsită fără suflare în preajma unui bloc de locuit din capitală. A doua zi de la tragedie, oamenii legii au reţinut un suspect, despre care se spune că este un amic de-al răposatei. Acesta este bănuit că a determinat-o pe tânără să facă acest gest disperat. Pe de altă parte, familia fetei nu crede că aceasta ar fi fost capabilă să-şi pună capăt zilelor. „Ea a mers la Chişinău să înveţe, nu să se omoare”, a declarat pentru JURNAL una dintre mătuşile tinerei.

La prima vedere părea un suicid clasic. O tânără de 18 ani, probabil din cauza unei relaţii eşuate, a decis să facă un pas în gol, de la etajul nouă al unui bloc de locuit din capitală. Vecinii spun că dimineaţa, aproximativ la ora opt, au auzit un zgomot puternic. Şi când au privit peste geam au văzut cum zace corpul desfigurat al Tatianei. Imediat au pornit vorbele. Locatarii şi-au amintit şi despre o altercaţie de acum o lună dintre nişte indivizi şi femeia în apartamentul căreia locuia tânăra şi despre persoanele suspecte care veneau la aceasta în vizită. Gura târgului nu o poţi opri. Ancheta urmează să stabilească toate circumstanţele incidentului. Cert este că pe corpul victimei au fost depistate urme de maltratare, iar poliţia a reţinut un suspect acuzat de determinare la suicid.

Varga sau cablul pedepsei

Potrivit poliţiei, în noaptea tragediei, aproximativ la ora unu, victima ar fi fugit din locuinţă, deocamdată din motive necunoscute, şi s-ar fi aflat cu presupusul suspect. Însă, spre dimineaţă, s-a întors şi ar fi fost agresată fizic de către acesta, cu o vargă, lovind-o fără milă. Ulterior, în jurul orei opt, victima a fugit la bucătărie şi s-a aruncat de la etaj. Relevăm că aceasta este versiunea poliţiştilor.
Contactat de JURNAL, procurorul Marcel Cimbir a menţionat că încă nu sunt rezultatele expertizei medico-legale, însă „noi avem rezultate preventive de la experţii medico-legişti care ne-au comunicat că ea într-adevăr a fost bătută, însă mai devreme cu cel puţin trei zile, şi nu în ziua în care s-a produs incidentul. Pe urme fierbinţi, am reţinut un suspect, este vorba de un amic de-al victimei. I-a fost deschis un dosar penal pentru determinare la suicid. El a recunoscut că a bătut-o pe tânără cu un cablu de la calculator din motiv de gelozie”, a specificat procurorul. Potrivit lui Cimbir, după ce vor fi rezultatele expertizei, ar putea să ne ofere mai multe detalii care nu ar prejudicia mersul anchetei.

„Avem ce să vă spunem, dar nu acum”

„Tania a mers la Chişinău să înveţe. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Eu am venit miercuri din străinătate ca să-mi îngrop nepoata”, ne-a spus îndurerat bunelul tinerei. Sugrumate de durere, rudele victimei nu au putut să ne comunice mai multe detalii, însă au menţionat că îşi dau seama ce a fost în acea dimineaţă cu ghinion.
Sătenii vorbesc despre familia victimei că este una muncitoare, mama fetei lucrează de zor pentru a le asigura existenţa celor opt copii, acum a rămas cu şapte. Tatiana a decedat în circumstanţe care li se par extrem de dubioase. „Lăsaţi-ne să ne revenim. E o durere pentru familia noastră. Contactaţi-ne mai târziu. Avem ce să vă spunem”, ne-a vorbit o mătuşă a tinerei. Femeia a recunoscut că a auzit ceva de acel presupus prieten al Tatianei, însă nu poate să ne spună că între ei ar fi fost o relaţie amoroasă.
În locul în care a fost găsită Tatiana fără suflare acum sunt observate zeci de pisici. Tânăra avea grijă de copilul femeii la care locuia. Vecinii spun că, de fiecare dată când ieşea să se plimbe cu băiatul mic, le dădea de mâncare şi le mângâia pe feline.
Va urma
Iana Zmeu, JURNAL de Chişinău

Vizualizări: 375

Comentează