Adobe a fost victima unui amplu atac informatic

Adobe a fost victima unui amplu atac informatic

Compania Adobe Systems a anunțat că serverele sale au fost victima unui atac informatic prin care hackerii au obținut acces la datele personale a 2,9 milioane de clienți, inclusiv privind carduri de debit și de credit, informează vineri EFE, Reuters și AP.

Hackerii au piratat totodată codul-sursă al Adobe Acrobat, folosit pentru crearea de documente PDF, și al soft-urilor ColdFusion și ColdFusion Builder, folosite la crearea de aplicații internet, scrie agerpres.ro.
Compania cu sediul la San Jose /California/ și-a cerut scuze și a subliniat că lucrează împreună cu partenerii săi externi, bănci și agenții federale de aplicare a legii pentru a limita la minim intruziunile în conturile clienților și pentru a-i trage pe răspundere pe cei responsabili de atac. Adobe a anunțat de asemenea că resetează parolele clienților afectați din întreaga lume și i-a prevenit pe utilizatori să-și schimbe parolele folosite și la alte site-uri.
‘Atacurile cibernetice sunt una din realitățile nefericite ale lumii afacerilor de astăzi’, a remarcat pe blogul său Brad Arkin, director pentru securitate la Adobe.
Foto: agerpres

Vizualizări: 145

Comentează