Valentina Naforniţa, sărbători departe de casă – FOTO

Valentina Naforniţa, sărbători departe de casă – FOTO

Soprana Valentina Naforniţă a acceptat să ne vorbească, în prag de Sărbători, în exclusivitate, despre cum simte ea atmosfera specifică acestei perioade, despre activitatea sa la Opera de Stat din Viena, dar şi despre bărbatul vieții ei, tenorul Mihai Dogotari.

Moldoveanca Valentina Naforniţă, cea care a câştigat concursul internaţional de muzică clasică „BBC Cardiff Singer of the World 2011”, are bucuria de a petrece sărbătorile de iarnă „ca acasă”. Cu toate că şi de sărbători vor susţine concerte, soprana şi soţul ei vor găsi timp şi pentru a sta la cratiţă, deoarece au de gând să gătească bucate tradiționale moldovenești.
În interviul pentru APROPO, Valentina Naforniţă ne-a mărturisit că nu este un bucătar iscusit şi că la acest capitol soţul ei se descurcă mai bine decât ea.

„Vom găti bucate ca la mama acasă”


„Ne pare rău că de sărbători nu vom putea fi alături de părinţii şi rudele noastre, dar acesta este minusul meseriei noastre. Mihai este mai priceput în arta culinară, găteşte delicios. Desigur, îl ajut şi eu, iar de sărbători vom găti bucate ca la mama acasă”, ne-a mărturisit soprana.
Valentina Naforniţă are semnat un contract până în 2016 cu Opera de Stat din Viena, una dintre cele mai importante adrese ale muzicii de operă din lume. Din acest an şi soţul ei îi este coleg pe aceeaşi scenă, astfel cei doi îşi petrec în mare parte timpul pe scenă. Viaţa artiştilor se împarte simplu: repetiţii, spectacole, premiere… Pentru a avea o carieră de succes în operă, cei doi muncesc enorm. „Zilele acestea am avut premiera operei „La Boheme”, iar în curând voi mai avea două premiere. La capitolul timp liber stăm foarte prost. Noaptea ajungem târziu acasă, iar a a doua zi, de dimineață, suntem la repetiții. Şi așa în fiece zi. În septembrie 2013 voi debuta şi la Opera din Berlin”, ne mai spune soprana.

I s-au deschis uşi la care râvneşte orice artist de operă


După ce câştigat concursul internaţional de muzică clasică „BBC Cardiff Singer of the World 2011”, în viaţa Valentinei Naforniţă au avut loc numeroase schimbări. I s-au deschis uşi la care râvneşte orice artist de operă, a primit oferte peste oferte, dar cel mai important este faptul că a câştigat celebritatea, iar acum nu-i rămâne decât să o menţină. „A fost o pistă de lansare pentru mine. După acest concurs am început să muncesc şi mai mult. Deşi cu banii pe care i-am câştigat la „BBC Cardiff Singer of the World 2011” nu puteam să-mi cumpăr nici jumătate de casă, câştigarea acestuia m-a făcut cunoscută. Astăzi aş putea nici să nu merg la audiţii – lumea ştie ce pot. Ca să faci carieră în operă, trebuie să investești în imaginea ta. Artiștii de operă câștigă mult, dar cheltuielile sunt pe măsură”, povesteşte Valentina Naforniţă.

Vor să se stabilească cu traiul în Viena


Soprana şi soţul său, tenorul Mihai Dogotari, locuiesc cu chirie. Cuceriți de capitala Austriei, în viitorul apropiat cei doi intenţionează să-și cumpere un apartament în Viena. „Din moment ce am început să lucrăm aici, nu văd de ce am reveni definitiv acasă”, spune Valentina. Timpul liber artiștii preferă să-l petreacă plimbându-se pe străzile Vienei, să meargă la operă în calitate de spectatori şi să vizioneze un film bun. Artiștii îşi doresc un copil, doar că mai amână puțin evenimentul. Întrebată dacă are vreun talisman care să-i poate noroc, Valentina Naforniţă ne-a răspuns că atât ea, cât şi soţul său, sunt persoane credincioase, iar rugăciunile şi încrederea în forțele proprii îi ajută să depășească orice obstacol.
Lena NEGRU
Foto: APROPO Magazin

Vizualizări: 3598

6 Comentarii

  • Daniel
    11 decembrie 2012 | Permalink |

    Avem cu ce ne mandri. R. Moldova are basarabeni in lume in fata carora ar trebui sa ne dam jos palaria, iar Valentina se numara printre ei. Bravo si felicitari pentru ca ai ajuns acolo unde esti acum.

  • Nume
    11 decembrie 2012 | Permalink |

    CEA MAI BUNA, CEA MAI FRUMOASA !!!!

  • Nume
    12 decembrie 2012 | Permalink |

    simpatica, imi place inelul din poza de mai sus

  • 16 decembrie 2012 | Permalink |

    The eu stiam ca Mihai era Bariton, cred ca ati gresit ceva, nu cred ca atrecut la tenor intre timp. in orce caz Sunt doua mari talente si doua inimi pereche minunate!

  • 16 decembrie 2012 | Permalink |

    The Mihai e Bariton din cate stiu eu, cred ca ati incurcat ceva, in orce caz sunt doua mari talente si doua inimi pereche de nedespartit see you un mare viitor in fata.

  • Alina Dohotaru
    19 decembrie 2012 | Permalink |

    In româneste corect se scrie “Dohotaru” !
    Alte forme sunt rezultatul rusificarii benevole a acestor moldoveni rusofili
    chiar si la Viena !
    –––––––––––––––
    Guten Tag !

Comentează