Un ministru francez A CURĂŢAT cartierul de ROMI pentru ca soţia lui să poată face SHOPPING liniştită

Un ministru francez A CURĂŢAT cartierul de ROMI pentru ca soţia lui să poată face SHOPPING liniştită

Ministrul francez de Interne Manuel Valls a fost acuzat că a ordonat poliţiei să intervină pentru a îndepărta vagabonzi şi romi din cartierul în care locuieşte, la Paris, “pentru ca soţia sa să poată face shopping liniştită”, scrie Daily Mail.

Valls, în vârstă de 50 de ani, pare să le fi spus poliţiştilor să dea dovadă de “zero toleranţă” şi să evacueze persoanele fără adăpost din cartierul şic în care se află Place de la Bastille, unde locuieşte.

Potrivit săptămânalului satiric Le Canard Enchaîné, ministrul a ordonat “să se facă curăţenie” la solicitarea soţiei sale, Anne Gravoin, după ce aceasta s-a plâns că a fost acostată de o persoană în stare de ebrietate în timp ce mergea la cumpărături la un supermarket.

Poliţişti au fost staţionaţi în exteriorul unui magazin Franprix, potrivit revistei franceze, care citează membri din conducerea magazinului potrivit cărora ofiţerii au fost mobilizaţi în urmă cu două săptămâni.

Valls a negat joi “categoric” că se află în spatele operaţiunilor, subliniind pentru o publicaţie britanică faptul că aceste acuzaţii sunt “nefondate”.

Poliţia din Paris a declarat, pe de altă parte, că această abordare “energică” reprezintă un răspuns la plângeri ale unor politicieni de dreapta şi petiţii ale unor locuitori depuse în ultimele trei luni.

Însă poliţişti locali au declarat că acţiunea are loc “deoarece doamna Valls a fost foarte şocată de femeile care cerşesc cu copii. A fost o reacţie umanitară”.

“Tratamentul” aplicat de soţul ei nu se află pentru prima dată în atenţia publică, continuă ziarul. În august, el a ordonat poliţiei să distrugă o tabără de romi în fieful său politic şi să expulzeze locatarii acesteia. Poliţişti în ţinută antirevoltă au intervenit la Evry, o suburbie a Parisului, unde Valls a fost primar timp de 11 ani, începând din 2001.

Ministrul a spus că a acţionat deoarece tabăra era “periculos de aproape de un macaz de cale ferată” şi reprezenta un pericol la adresa sănătăţii publice.


Sursa: antena3.ro
Foto: antena3.ro

Vizualizări: 499

Comentează