Justiţia clasează o anchetă de viol deschisă împotriva lui DSK

Justiţia clasează o anchetă de viol deschisă împotriva lui DSK

Justiţia franceză a dispus neînceperea urmăririi penale şi clasarea anchetei pentru viol deschise împotriva fostului director general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, în dosarul de proxenetism cunoscut drept afacerea Carlton, relatează AFP

Ancheta fusese ordonată de parchetul din Lille (nord) şi încredinţată poliţiei judiciare. Ea viza fapte care ar fi avut loc la Washington, între 15 şi 18 decembrie 2010, în cursul unor petreceri cu prostituate, pe când Dominique Strauss-Kahn era încă director general al FMI.

Potrivit comunicatului de marţi al parchetului, tânăra implicată în dosar, o “escort-girl” belgiană, “nu a depus plângere” în timpul audierii sale de către anchetatorii francezi, apoi belgieni la sfârşitul lui 2011. Ea “a scris ulterior că a consimţit şi că nu depune plângere”, astfel încât parchetul a decis clasarea dosarului, constatând “absenţa infracţiunii de viol”.

Strauss-Kahn rămâne însă inculpat pentru “proxenetism în formă agravată, în grup organizat” în dosarul Carlton de la Lille. Avocaţii săi au cerut anularea inculpării, decizia urmând să fie anunţată de Curtea de Apel din Douai (nord) la data de 28 noiembrie.

Fostul director general al FMI susţine că nu a ştiut că femeile prezente la petrecerile respective, organizate mai ales la Paris şi Washington, erau prostituate plătite de oameni de afaceri din nordul Franţei. AGERPRES
Foto: AGERPRES

Vizualizări: 150

Comentează