În premieră, companii din stânga Nistrului vin la Ziua Vinului

În premieră, companii din stânga Nistrului vin la Ziua Vinului

Ziua Naţională a Vinului din acest an va avea un nou format şi promite câteva surprize inedite. Pentru prima dată, vinificatorii care fac parte din aceleaşi indicaţii geografice, vor participa împreună sub un singur brand de ţară, scrie jurnal.md.

„Sper mult că până la Ziua vinului Parlamentul va face un cadou vinificatorilor și va fi adoptată legea nouă, prin care vinul va fi numit produs agro-alimentar și va putea fi promovat sub brand de țară, iar barierele administrative la export vor fi diminuate”, a declarat ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

O altă noutate este participarea la sărbătoare a întreprinderilor vinicole din stânga Nistrului. Este vorba de combinatul de divinuri „Kvint” şi combinatul de vinuri „Buket Moldavii”. La eveniment vor fi prezente 50 de întreprinderi vinicole.

De asemenea, vor participa şi meşteri populari, companii de alimentaţie publică, iar pentru turişti va fi editat un ghid al sărbătorii.

O altă premieră este şi perioada de organizare a evenimentului. Din acest an, Ziua Naţională a Vinului va fi marcată în prima sâmbătă şi duminică a lunii octombrie. Totodată, s-a renunţat la ideea de a mai organiza sărbătoarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Potrivit ministerului Agriculturii, evenimentul va fi găzduit la Centrul Expoziţional “Moldexpo” pe 6 şi 7 octombrie, iar pentru organizare vor fi cheltuiţi un milion de lei.

Foto: poză simbol

Vizualizări: 173

Comentează