Moş Crăciun i-a îndeplinit dorinţa Alinei Jurja! FOTO

Number of View: 621

Povestea Alinei (10 ani), dar şi a celor două surori ale sale, Ecaterina (19 ani) şi Adriana (15 ani), este una tristă. De la 6 luni, Ecaterina a fost crescută de bunică, deoarece mama sa nu dorea să o aibă în grija sa. La câţiva ani, au venit pe lume Adriana şi Alina. Cele două surori au fost lăsate în voia soartei de părinţi, de mai multe ori. Acum doi ani, mama lor a ieşit din casă şi nu s-a întors nici până în ziua de azi.

Trăiesc din pensia mizeră a bunicilor
Tatăl lor este o fire violentă, de aceea fetele nu şi-au dorit să rămână în lui, aşa că au mers la bunici, plângând în hohote şi rugându-i să le primească în casa lor. Doamna Ecaterina, cea care a devenit pentru surorile Jurja o a doua mamă, le-a primit pe fete în casă şi de atunci au rămas în grija ei. Având o pensie mizeră şi văzând că nu mai poate face faţă greutăţilor, femeia le-a înscris pe Alina şi Adriana la Gimnaziul-internat nr.2 din capitală.
Bunicul este imobilizat la pat
„Iarna este greu, nu avem bani de încălzire. Pensia este mică, împreună cu soţul, care este paralizat, primim în jur de 1500 de lei. Vara am unde să le culc pe fete, iar iarna e mai problematic. Nu am vrut să le dau la internat, am vrut să le trec în custodia mea, dar nu mi-a reuşit. Mi s-a spus că nu am dreptul deoarece părinţii sunt în viaţă şi să mă descurc cum pot. Dar, cu pensia noastră nu poţi să creşti trei copii. Am fost nevoită să le dau la gimnaziu. Vinerea vin acasă, iar luni merg înapoi. Sper să ne descurcăm cumva. Ele sunt foarte ascultătoare”, ne povesteşte, întristată bunica fetelor.
Ecaterina îşi ajută surorile şi bunicii din bursă
Anul acesta, Ecaterina a fost admisă la Academia de Studii Economice, facultatea Marketing, la buget, iar din bursa pe care o primeşte îşi ajută bunicii şi pe cele două surori. Ecaterina ne-a mărturisit că ar vrea să se angajeze în viitorul apropiat, deoarece bursa este mică, iar greutăţile sunt mari.
Tatăl a vândut casa şi nu le-a dat niciun ban
Recent, fetele au aflat că tatăl lor a vândut casa, iar din banii pe care i-a obţinut nu le-a cumpărat măcar câteva dulciuri. Doamna Ecaterina ne-a mărturisit că ginerele său nu-şi ajută deloc copiii, nemaivorbind de daruri în ajun de sărbătorile de iarnă. Violenţa a fost lege în familia Jurja.
Bătute de tată
„Nu este pentru prima dată când au fost lăsate de părinţi în voia soartei. I-am dat şi-n căutare, iar când i-am găsit mi-au spus că eu am cu ce să le întreţin. Stăteau bine la capitolul băuturi alcoolice. Fetele nu vor să se mai întoarcă acasă. Alina fuge când îl vede pe tatăl ei, care o bătea atât pe mama lor, cât şi pe ele. Soţul meu este paralizat şi problemele noastre sunt mari. Nu ne permitem să mâncăm ca toată lumea, dar ne mulţumim cu ceea ce avem. Nu le voi lăsa pe fete niciodată în voia soartei”, ne mai spune bunica fetelor.
Alina i-a scris lui Moş Crăciun
Recent, ziarul „Jurnal de Chişinău” a iniţiat o campanie de Crăciun, „Scrie-i Moşului”, la care s-a alăturat şi tabloidul „apropo”. În cadrul campaniei a fost îndeplinit visul celor 101 copii de la Gimnaziul-internat nr.2 din capitală, printre care şi Alina Jurja.
Dorinţa i-a fost îndeplinită de o interpretă care a fost frapată de scrisoarea fetei
Fetiţa l-a rugat pe Moş să-i aducă în dar o pereche de cercei din argint, precum şi multă sănătate surorilor sale şi bunicilor. O interpretă care a dorit să-i păstrăm ascunsă identitatea, a rămas impresionată de rândurile pe care le-a aşternut Alina în scrisoare şi a ţinut neapărat să-i îndeplinească dorinţa, dăruindu-i o pereche de cercei din argint, placaţi cu aur şi platină. Alinei nu-i venea să creadă că Moşul i-a auzit mesajul. „Eu i-am cerut sănătate şi bucurii celor dragi, dar şi un cadou, numai dacă va putea să mi-l aducă. Sunt foarte fericită că Moş Crăciun a ajuns la mine şi că mi-a îndeplinit dorinţa”, ne-a spus, cu lacrimi în ochi, fetiţa.

Lena NEGRU

One Comment

  • Ecaterina jurja
    2 ianuarie 2011 | Permalink |

    da vreu sa multumesc d-nei care a facu gestul nobil sh fie ca domnul sai dea sanatate ca-i mai buna decit toate,sh mai duk multumiri d-nei Lena Negru care a cris sondajul asta ma multumesc din suflet sa traiti sh e cel mai frumos cind cine strain se gindeste la noi cele trei surori …….va mulumim anticipat

Comentează