Rusia acuză RM că folosește documente false

Rusia acuză RM că folosește documente false

Serviciul federal rus de supraveghere veterinară şi fitosanitară (Rosselhoznadzor) a acuzat Republica Moldova de încălcarea embargoului privind exportul de fructe şi legume în Rusia, prin folosirea unor documente false pentru a continua livrarea produselor pe piaţa rusă, relatează Interfax, citat de jurnal.md

„La începutul lunii august, Republica Moldova a încercat să trimită pe piaţa rusă fructe şi legume susţinând că documentele au fost semnate pe 21 iulie”, data la care Rusia a impus restricţiile pentru produsele moldoveneşti, a anunţat Rosselhoznadzor.

Potrivit Serviciul federal rus de supraveghere veterinară şi fitosanitară, aproximativ 370 de tone de produse au fost oprite la graniţă şi retrimise în Republica Moldova.

Moscova a restricţionat la 21 iulie accesul fructelor şi legumelor din Republica Moldova pe piaţa rusă, decizie motivată prin încălcarea normelor fitosanitare.

De asemenea, Rusia a anunţat că va introduce taxe vamale la principalele exporturi din Republica Moldova începând din 1 septembrie.

Măsurile Moscovei intervin în contextul semnării Acordului de Asociere şi Liber Schimb între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Foto: jurnal.md

Vizualizări: 240

One Comment

  • 5 august 2014 | Permalink |

    Este si normal ca astfe;l de declaratii fac parte din aceleasi provocari si insinuari ale FR care cauta sa-si justifice actiunile prin care pretrind sa impiedice RM din evadarea din sfera ei de influienta

Comentează