Cum să te joci cu 300 de copii

Cum să te joci cu 300 de copii

Ei ştiu cum să scape copiii de dependenţa faţă de gadgeturi. Doi tineri ingenioşi, Igor Hâncu şi Victoria Novac, au găsit soluţia pentru părinţii care se confruntă cu probleme în creşterea copiilor. Au pus pe roate o afacere cu jucării de calitate care cultivă nu numai logica, dar şi sufletul. Casa de jucării a celor doi circulă prin Chişinău şi îi ajută pe copii şi părinţi să se apropie unul de altul. Cei doi vor reprezenta Republica Moldova la Cupa Businessului Creativ din Danemarca.

Trăim în secolul în care tehnologiile ne fură tot timpul. Copiii stau mai mult în faţa televizorului, a calculatorului şi a gadgeturilor, iar noi, părinţii, fiind mereu preocupaţi de câştigarea banilor, uităm să le acordăm atenţia cuvenită. Nu există părinţi care să nu se confrunte cu probleme în creşterea şi educarea copiilor lor, fie că nu ştiu cum să le explice anumite lucruri, fie că nu le pot curma dependenţa de gadgeturi. Igor Hâncu şi Victoria Novac au deschis un atelier unde se joacă împreună cu copiii şi părinţii.

Jucării din lemn

Afacerea lor face parte din modelul de business social. Ei îi ajută pe părinţi şi educatori să ofere copiilor cele mai bune materiale didactice. Majoritatea jucăriilor sunt din lemn şi sunt aduse din Germania, Olanda şi Belgia. „Strategia noastră nu pune accentul doar pe logică, matematică, ci şi pe partea sufletească, artistică. Majoritatea copiilor se confruntă cu problema televizorului, a calculatorului. Pentru început, televizorul este o comoditate, mai ales pentru părinţii de la sate, care au mereu treburi. Cu timpul însă, copiii îşi schimbă comportamentul, devin agresiv, nu vrea să comunice şi să se joace. Când televizorul devine o jucărie, este o problemă gravă. Am început să aducem jocuri educative din România, jocuri care să-i ajute pe părinţi să se joace cu copiii lor, să fie împreună”, povesteşte Igor Hâncu.

„Ne jucăm cu toţi copiii Moldovei”

Igor şi Victoria testează jocurile şi jucăriile lor în cadrul diferitor festivaluri şi în instituţii preşcolare. „Prin joacă, copiii capătă încredere în ei. Organizăm ateliere pentru mămici în care reuşim să trezim copilul din adult”, spune Victoria. De asemenea, cei doi organizează gratuit ateliere pentru educatori în cadrul cărora, împreună cu experţi, îi învaţă cum să dezvolte gândirea creativă la copii.

Din toamnă, cei doi vor organiza campania „Ne jucăm cu toţi copii Moldovei”. În cadrul acestei acţiuni, vor fi alcătuite echipe ce vor merge să se joace cu copiii din diferite localităţi ale Republicii Moldova. „Am făcut un calcul în urma căruia am descoperit că mă pot juca cu 300 de copii”, ne dezvăluie Igor Hâncu. Tânărul, pentru împlinirea sa sufletească, a lăsat meseria de inginer, care îi aducea un venit important în România, şi a venit acasă.

Au o casă mobilă de jucării. Este vorba de un magazin mobil de jucării, care se deplasează prin oraş şi oferă posibilitatea părinţilor şi copiilor să testeze şi să cumpere jucăriile de care au nevoie. Jucăriile sunt livrate gratuit la preţuri accesibile.

Carolina Chirilescu

Vizualizări: 401

Comentează