Monarhii Spaniei își vor păstra pe viață titlurile de regele Juan Carlos și regina Sofia

Monarhii Spaniei își vor păstra pe viață titlurile de regele Juan Carlos și regina Sofia

Regii Juan Carlos și Sofia ai Spaniei își vor păstra titlurile, cu caracter onorific, atâta vreme cât vor trăi, iar toți cei cu care vor intra în contact li se vor adresa în continuare cu apelativul de Majestate, după abdicarea efectivă a monarhului, care urmează să promulge miercuri, 18 iunie, legea organică în acest sens.

“Juan Carlos de Bourbon, tatăl regelui Felipe al VI-lea, din momentul proclamării, va continua să folosească pe viață, cu caracter onorific titlul de rege, cu adresare de Majestate și onoruri analoage celor stabilite pentru moștenitorul coroanei, prințul sau prințesa de Asturias, potrivit regulamentului onorurilor militare. Sofia de Grecia, mama regelui Felipe al VI-lea, va continua să folosească pe viață, cu caracter onorific, titlul de regină, cu adresare de majestate și onoruri analoage celor stabilite pentru prințesa sau prințul consorți de Asturias”, a anunțat vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaría.

Decretul de lege care reglementează titlurile, onorurile și modul de adresare către membrii familiei regale a fost aprobat vineri în ședința săptămânală de guvern. De fapt, este o modificare a decretului de lege adoptat în 6 noiembrie 1987 în acest sens. Modificările vor intra în vigoare odată cu legea de abdicare a regelui Juan Carlos.

Din punctul de vedere al protocolului, viitorii regi onorifici ai Spaniei vor rămâne în ierarhia familiei regale imediat după fiicele viitorului rege al Spaniei, Felipe al VI-lea. Fiica cea mare a viitorului monarh, actuala infantă Leonor, va deveni prințesă moștenitoare de Asturias, iar ei toată lumea i se va adresa cu titlul de Alteță regală.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES ARHIVA

Vizualizări: 238

One Comment

  • Nume
    15 iunie 2014 | Permalink |

    Comentariu

Comentează