Anunţul pe care Kremlinul l-a făcut în această dimineaţă. CE s-a întâmplat între Putin şi Poroşenko

Anunţul pe care Kremlinul l-a făcut în această dimineaţă. CE s-a întâmplat între Putin şi Poroşenko

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a discutat cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, despre modalităţile de detensionare a situaţiei în Ucraina, anunţă Kremlinul, citat de AFP.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, i-a prezentat, joi, preşedintelui rus, Vladimir Putin, un plan de pace pentru Estul prorus şi s-a plâns de o presupusă incursiune de tancuri în teritoriul ucrainean, relatează AFP.

“Preşedintele ucrainean i-a prezentat lui Vladimir Putin planul de soluţionare a situaţiei din sud-estul Ucrainei”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse, citat de antena3.ro

Aceasta este prima conversaţie între cei doi preşedinţi anunţată oficial de Kremlin.

“Cei doi preşedinţi au discutat şi despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale”, a adăugat oficialul rus.

Chiar dacă Preşedinţia ucraineană a anunţat că discuţia de joi a fost “lungă şi substanţială”, purtătorul de cuvânt al lui Poroşenko a subliniat că noul preşedinte al Ucrainei s-a plâns lui Putin de o presupusă incursiune a trei tancuri în teritoriul ucrainean.

“Poroşenko a calificat situaţia drept inacceptabilă”, a scris purtătorul de cuvânt al preşedintelui pe pagina sa de Facebook, făcând aluzie la informaţii potrivit cărora trei tancuri datând din perioada sovietică au intrat în teritoriul ucrainean dinspre Rusia, o acţiune dezminţită de Moscova.

Potrivit Kievului, cei doi lideri “au discutat măsuri pentru încetarea focului şi pentru ajungerea la o soluţie paşnică”.

Tensiunile persistă totuşi în estul Ucrainei, în special la Doneţk, unde o explozie – probabil un atentat – a vizat vehiculul unei lider al separatiştilor din oraş, Denis Puşilin, a anunţat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a autorităţilor separatiste.
Foto: antena3.ro

Vizualizări: 316

Comentează