Averea șefului de la Cadastru, în vizorul CNI // VIDEO

Averea șefului de la Cadastru, în vizorul CNI // VIDEO

Averea şefului întreprinderii de stat Cadastru, Anatolie Ghilaş, este în vizorul CNI. Comisia Naţională de Integritate a iniţiat verificarea veniturilor şi proprietăţii funcţionarului, în baza unei investigaţii efectuate de Jurnal TV. A fost scos la iveală faptul că Anatolie Ghilaş locuieşte într-o casă impunătoare, pe care, însă, nu a indicat-o în declaraţia sa de avere. 

Funcţionarul locuieşte, împreună cu soţia, într-o casă de lux, cu două nivele, într-un cartier de elită din oraşul Codru, pe care însă nu a indicat-o în declaraţia sa de avere. Totodată, două case, amplasate vis-a-vis, în care locuiesc soacra şi fiica lui Anatolie Ghilaş, nu sunt înregistrate la oficiul cadastral, de parcă nu ar exista.

În baza de date terenul şi construcţiile sunt marcate cu linii roşii. Potrivit experţilor, acest lucru indică următoarele situaţii: ori proprietarul a intrat în posesia terenului abuziv, construcţiile fiind neautorizate, ori vrea să-şi tăinuiască averea pentru a se eschiva de la plata impozitelor.

În satul Mălăieşti, la doar câţiva kilometri de Vadul lui Vodă, Ghilaş are o vilă de vacanţă. Potrivit datelor cadastrale, casa de vacanţă a funcţionarului are o suprafaţă de 108 metri pătraţi. Atât indică el şi în declaraţia sa de avere.

Totuşi, şeful de la Cadastru a uitat să declare o construcţie accesorie, la fel de mare cât vila, cu o suprafaţă de 103 metri pătraţi, un garaj cât o garsonieră, cu o suprafaţă de 28 de metri pătraţi, şi alte 3 construcţii accesorii care măsoară în total, alţi 128 de metri pătraţi.

Vezi continuarea materialului pe jurnal.md

Vizualizări: 353

Comentează