„Băiatul simplu” din Hânceşti, vedetă în Italia // FOTO

„Băiatul simplu” din Hânceşti, vedetă în Italia // FOTO

În urmă cu trei ani, pentru un trai mai bun, Andrei Bejenaru a luat drumul străinătăţii. A ales Italia, ţară în care mama sa muncește din 2005. Când a făcut acest pas, tânărul era profesor şi conducător al Ansamblului Vocal al Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu” din capitală. După ce a muncit doi ani şi jumătate la o fabrică de piese auto, norocul i-a surâs, astfel că astăzi a ajuns să cânte pe aceeași scenă cu „greii” showbizului italian.

Andrei Bejenaru (26 de ani), „băiat simplu”, aşa cum ni s-a descris acesta la începutul discuţiei noastre, s-a născut în sat. Mingir, r. Hânceşti. A moștenit talentul muzical de la părinţii săi, Ion şi Eugenia. Tatăl său a fost trompetist, iar mama, până a pleca în Italia, cânta şi dansa.
„Vin dintr-o familie modestă. De când mă ştiu, părinţii mei au muncit pământul pentru a mă creşte şi educa atât pe mine, cât şi pe fratele meu, Radu. Când nu erau pe câmp, îşi dedicau timpul muzicii. Talentul lor l-am moştenit şi eu. Primul contact cu scena l-am avut încă de mic. Participam la toate manifestările care se organizau în sat”, ne povesteşte Andrei.
După ce a absolvit liceul din sat, a dat la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, iar în perioada studiilor s-a înscris în Corul Academic „Gavriil Musicescu”. Atunci a „gustat” din scena mare, căci, împreună cu colegii săi, a susţinut numeroase concerte pe scene mari ale Europei. În 2010, când şi-a luat licenţa, s-a angajat ca profesor şi conducător al Ansamblului Vocal la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu”.

„Am acceptat din prima!”

#Pentru că-şi dorea o viaţă mai bună, fără griji, în 2011, împreună cu Cristina, cea care mai târziu avea să-i devină soţie, a decis să meargă în Italia.
„Am muncit doi ani şi jumătate la o fabrică unde se produc piese de schimb pentru automobile. Concomitent, cântam pe la diferite sărbători organizate de conaționalii noştri. După mai bine de un an, am fost contactat de Vitalie Chiruţă, conducătorul formaţiei „Trandafir”, care mi-a propus să mă alătur echipei de muzicieni din care fac parte doar basarabeni. Am acceptat din prima. Am renunţat la fabrică şi de atunci, împreună cu soţia mea, suntem solişti ai grupului. Pentru a fi alături de toţi colegii mei, m-am transferat cu traiul în oraşul Reggio Emilia”, spune basarabeanul.

În Piazza Maggiore, alături de starurile italiene

1907637_1492990780915515_1878298113968168726_nFormaţia „Trandafir”, despre care Andrei susţine că „este a doua sa familie”, a fost fondată în 2005. Membrii acesteia sunt muzicieni basarabeni, talentul cărora se bucură de aprecierea italienilor. Dar băieţii noştri nu cântă doar pe la evenimentele organizate de românii din Italia. Recent, aceştia au fost invitaţi să susţină un recital alături de mari artişti italieni, în Piazza Maggiore din Bologna, unde au cântat muzică populară cu aranjamente pe ritmuri balcanice.
„Italienii apreciază foarte mult muzica populară, cea balcanică. Pentru ei este ceva deosebit, căci ştiu să aprecieze şi muzica altor popoare. Cred că exemplul lor ar trebui să fie urmat şi de ascultătorul din R.Moldova”, consideră hânceşteanul.

Despre concursul de talente

10380320_1492987417582518_1180708781367292328_nRecent, Andrei Bejenaru a participat la un concurs de talente din Italia, ba chiar a reuşit să se califice în finala acestuia. Este al doilea dintre basarabeni care şi-a încercat norocul la un asemenea show, după Nicoleta Nuca.
Talentul interpretului nostru a fost apreciat de către membrii juriului, format din personalităţi remarcabile din Italia: Fabrizio Palma, Jenny Demara, Gheri Guido şi Luca Pitteri. Andrei a fost răsplătit cu ropote de aplauze şi de către public.
„Chiar dacă nu am reuşit să obţin vreun loc pe podium, sunt bucuros că am fost pe acea scenă. A fost primul show la care am participat şi sunt sigur că vor urma şi altele. Un asemenea concurs te face să creşti, căci acumulezi o experienţă de nedescris. Membrii juriului mi-au spus că am un timbru de valoare extraordinară şi o intonaţie impecabilă, iar sfaturi pe care mi le-au dat m-au determinat să muncesc şi mai mult”, ne-a declarat interpretul.

Înscris la o școală privată de canto

1075292_508876719185587_402734828_nÎn urmă cu jumătate de an, Andrei şi soţia sa s-au înscris la o şcoală privată de canto, „Musirati”, din Bologna, clasa Gloriei Bonaveri şi a lui Fluvio Massa.
„Gloria Bonaveri este cea care, în afară de faptul că ne pregăteşte din punct de vedere muzical, ne susţine moral şi ne ajută să obținem acea siguranţă şi tărie de care are nevoie un interpret pentru a înfrunta greutăţile lumii muzicale. Ea a fost cea care m-a îndemnat să particip la concurs nu neapărat pentru a câştiga, ci pentru a căpăta experiență”.
Basarabeanul şi-ar dori să cânte în duet cu Michael Bublé, actor şi cântăreţ de soft jazz, nominalizat pentru premiul Grammy şi multiplu nominalizat pentru premiul muzical „Juno”. Şi cum profesoara sa de canto susţine că are toate şansele să i se îndeplinească dorinţa, nu excludem faptul ca în viitorul apropiat, să-l vedem pe aceeaşi scenă celebrul Michael Bublé.

547581_468224969917429_1616119037_n

470900_510036505736275_843875201_oLena NEGRU
Foto: Andrei Bejenaru

Vizualizări: 1987

4 Comentarii

Comentează