Farduri mate versus farduri sidefate

Farduri mate versus farduri sidefate

Pentru realizarea unui machiaj reuşit este nevoie nu doar să luăm în calcul culoarea irisului, părului, tenului şi forma ochiului, ci trebuie să fim atente şi la textura fardurilor de pleoape pe care le alegem.

Fardurile mate sau semimate se potrivesc perfect pentru machiajul de zi şi pentru machiajul de întinerire (mai ales în cazul femeilor trecute de vârsta de 35 de ani) pentru că ascund imperfecţiunile pleoapelor.
„Toate doamnele peste 35, trebuie să folosească farduri cu textură mată, pentru că fardurile lucioase scot în evidenţă ridurile”, explică specialista în make-up Irina Vranceanu.
Fardurile sidefate sau semimate se potrivesc perfect pentru machiajul de seară pentru că ele conferă luminozitate privirii atunci când lumina naturală lipseşte.
„Trebuie să ţinem cont şi de vestimentaţia pe care o avem. Ca să dăm dovadă de bun gust nu trebuie să încărcăm ochiul cu farduri prea sidefate, mai ales dacă purtăm o ţinută deja încărcată cu paiete sau accesorii strălucitoare. Putem opta pentru un machiaj sidefat atunci când ţinuta este mai simplă şi accesoriile lipsesc”, menţionează Irina Vranceanu.
O altă regulă importantă pe care trebuie s-o respectaţi este să evitaţi aplicarea fardului sidefat pe pleoapa inferioară pentru că asta accentuează ridurile din zona respectivă.
Veronica VLADEI

Vizualizări: 292

Comentează