Sindromul vârcolacului. Vezi cum arată copiii bolnavi de hipertricoză

Sindromul vârcolacului. Vezi cum arată copiii bolnavi de hipertricoză

Sindromul vârcolac, Sindromul Ambras, Hipertricoză şi hirsutism, toate sunt diverse forme ale unor boli endocrine care dau pilozitate în exces. Vezi cum arată copiii bolnavi de sindromul vârcolacului, plini de păr pe faţă şi pe corp.

Hipertricoza sau Sindromul Ambras este o boală genetică rară, care provoacă creşterea anormală a părului pe faţă şi pe întreg corpul, încă de la naştere.
Din cauza aspectului fizic exagerat de păros, oamenii care suferă de această boală sunt numiţi adesea „vârcolaci”, de aici şi numele de „Sindromul vârcolacului”.
Hipertricoza poate fi de mai multe feluri: generală, atunci când părul în exces creşte pe întreg corpul bolnavului şi localizată, atunci când părul creşte excesiv doar pe o zonă a corpului, cum ar fi faţa, scrie unica.ro.
Mulţi dintre oamenii bolnavi de această boală provin din zone sărace ale Indiei şi Mexicului şi nu îşi permit operaţii cu laser repetate.
Unii dintre ei au primit oferte să lucreze la circ, alţii au primit donaţii şi s-au operat, dar majoritatea spun că s-au obişnuit aşa şi că nu mai încearcă să înlăture părul.

5 1 2 3 4
Foto: shutterstock.com

Vizualizări: 495

Comentează