Cum îţi menţii igiena intimă în timpul sarcinii

Cum îţi menţii igiena intimă în timpul sarcinii

Peste 30% dintre gravide riscă să intre în contact cu o bacterie sau o ciupercă încă de la începutul sarcinii, aşa că igiena intimă este foarte importantă.

În timpul sarcinii, zona intimă devină mai sensibilă, aşadar mai predispusă afecţiunilor, de aceea trebuie să îi acorzi mult mai multă atenţie. La fel de important este să te informezi în legătură cu modul în care infecţiile şi bolile pot induce afecţiuni şi fetusului.

Iată care sunt cauzele apariţiei acestor afecţiuni
Hormonii de sarcină cauzează schimbări la nivelul florei vaginului. pH-ul se schimbă şi astfel se pot dezvolta bacterii mult mai uşor.
Afecţiunile de natură ginecologică din trecut determină ca organismul să fie predispus să dezvolte afecţiuni asemănătoare şi în timpul sarcinii, în special în cazul ciupercilor, care rămân în organism, însă în stare latentă scrie unica.ro.

Duşul în loc de baie în cadă

Băile lungi nu sunt recomandate pentru igiena intimă, pentru că sunt mulţi microbi ce pot pătrunde în vagin. Mai mult, băile fierbinţi pot dăuna dezvoltării fetusului, aşa că cel mai sănătos este să te speli cu apă călduţă şi nu fierbinte, recomandă Dr. Tania Bejan.

Lenjerie intimă din bumbac

Zona intimă trebuie să respire în mod normal – nu doar în timpul sarcinii – iar lenjeria din bumbac este cea mai bună alegere în acest sens.

Igiena vaginală

Pielea şi mucoasa vaginului sunt mult mai sensibile în timpul sarcinii, astfel că trebuie să fii foarte atentă la produsele de igienă intimă pe care le cumperi. Acestea trebuie să conţină ingrediente naturale şi să aibă un pH neutru.
Foto: Shutterstock

Vizualizări: 359

Comentează