Consiliul UE a eliminat vizele pentru cetățenii RM

Consiliul UE a eliminat vizele pentru cetățenii RM

Consiliul Uniunii Europene, reunit în formatul miniștrilor pentru Transport, a adoptat astăzi propunerea Comisiei Europene de anulare a vizelor pentru călătoriile de scurtă durată în spațiul Schengen, pentru cetățenii Republicii Moldova.

Potrivit jurnal.md, această decizie încheie faza deliberativă a procedurii decizionale a Uniunii Europene privind liberalizarea regimului de vize.

După finalizarea procedurilor de aprobare a deciziei la nivelul președinților Consiliului Uniunii Europene și Parlamentului European, acesta va fi remis pentru publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Reamintim că Regulamentul amendat va intra în vigoare la 20 de zile după publicarea acestuia în Monitorul Oficial al Uniunii Europene.

La 27 noiembrie 2013, Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, posesori ai pașaportului biometric, pentru călătoriile de scurtă durată în spațiul Schengen.

Propunerea Comisiei Europene a fost susținută de către ambasadorii statalelor membre ale Uniunii Europene pe 20 decembrie 2013, la Bruxelles.
Foto: viza.md

Vizualizări: 492

Comentează