S-a rupt cerul la Cahul; Ploile puternice fac ravagii

S-a rupt cerul la Cahul; Ploile puternice fac ravagii

Ploile puternice fac prăpăd în toată ţara. În raioanele din sud, sute de beciuri şi subsoluri au fost inundate, în jur de 30 de hectare de rapiţă au fost compromise, iar oamenii se roagă ca puhoaiele să nu le intre în casă.

Departamentul Servicii Excepţionale activează în regim de urgenţă, iar în raionul Comrat peste 40 de salvatori construiesc un dig pentru a proteja de furia apelor 20 de gospodării. Şi în capitală, precipitaţiile au dat peste cap traficul, cauzând accidente, scrie jurnal.md.
Pe strada Albişoara din centrul capitalei, ploaia puternică a redus vizibilitatea, provocând astfel un accident în lanţ. Şoferul autoturismului de model Volvo povesteşte că a fost lovit din spate de o maşină Mazda. De aici şirul a fost continuat de alte trei vehicule, printre care un tir şi un autobuz. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, însă maşinile au fost avariate.
Precipitaţiile le-au dat bătăi de cap şi altor şoferi din capitală. Din cauza apei, malurile unui şanţ săpat la intersecţia străzilor Vasile Alecsandri şi 31 august, s-au prăbuşit, avariind două maşini parcate în apropiere. Un incident similar s-a produs şi pe strada Şciusev.
Pericolele nu s-au oprit aici. Un copac a căzut peste un automobil pe strada Hristo Botev, iar altul s-a prăbuşit peste firele de curent electric, pe bulevardul Dacia.
Cât priveşte situaţia în ţară, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale anunţă cele mai mari pagube în raionul Cahul. Apa a pătruns şi în subsolul blocului chirurgical al Spitalului raional, au fost avariate 2 case, iar în satul Tartaul de Salcie, acelaşi raion, o porțiune de 8 km de drum a fost spălată de ploi. Inundat a fost şi subsolul şcolii din oraşul Ciadîr-Lunga. În localitatea Svetlîi, din Comrat, apa este la un pas de a intra în 20 de gospodării, iar în alte 17 locuinţe pompierii pompează apa din subsoluri.
Foto: agenda.ro

Vizualizări: 217

Comentează