ONU cheamă la salvarea a 500.000 de persoane prinse în capcana luptelor lângă Damasc

ONU cheamă la salvarea a 500.000 de persoane prinse în capcana luptelor lângă Damasc

Sute de mii de persoane sunt “prinse în capcana” luptelor la periferia Damascului, a declarat vineri ONU chemând la un armistiţiu pentru a le salva şi evacua, informează AFP.

Într-un comunicat, şefa operaţiunilor umanitare ale ONU Valerie Amos s-a declarat “extrem de îngrijorată de informaţiile că peste 500.000 de persoane sunt prinse în capcană la periferia rurală a Damascului” şi duc lipsă de apă, alimente şi medicamente.
Situaţia, a declarat ea, este deosebit de dramatică în localitatea Moadamiyet al-Sham, lângă Damasc, unde 12.000 de locuitori rămân blocaţi după ce majoritatea populaţiei a fugit, scrie agerpres.ro.
Localitatea este “asediată de 10 luni şi bombardată zilnic”, şi organizaţiile umanitare nu pot avea acces acolo, a subliniat ea. “Cer tuturor părţilor să accepte o pauză în ostilităţi pentru a permite agenţiilor umanitare să evacueze răniţii” şi să-i ajute pe locuitori, a adăugat ea.
Dna Amos a spus de asemenea că ONU a extras 50 de milioane de dolari din rezervele sale de urgenţă pentru a face faţă “nevoilor crescânde” de ajutor pentru milioane de sirieni strămutaţi în interiorul ţării sau refugiaţi în ţările vecine.

foto: agerpres.ro

Vizualizări: 97

Comentează