Castanele te scapă de oboseală

Castanele te scapă de oboseală

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să mergi prin parc şi să le loveşti cu piciorul? Castanele, încep să-şi facă apariţia în prima parte a sezonului de toamnă şi nu trebuie ocolite. Coapte sau sub formă de piure, ele sunt un beneficiu pentru sănătate.
La prima vedere, castanele atrag prin formă şi aspectul lucios, dar când dai şi de gust te vei îndrăgosti de ele. Iată ce proprietăţi binefăcătoare au:

- sunt o sursă importantă de hidraţi de carbon, fosfor, lecitină şi vitamina C, scrie click.ro.
- conţin protide, lipide, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc, potasiu.
- magneziul din castane reprezintă un veritabil antidepresiv, înlăturând oboseala, anxietatea şi starea de nervozitate.
- conţin tiamină – vitamină care echilibrează digestia şi apetitul.
- sunt lipsite de colesterol şi de sodiu, de aceea sunt excelente pentru cardiaci.
- sunt sursă de fibre, aşa că dacă vrei să mai pui câteva kg sau să-ţi fortifici musculatura nu ar trebui să le ocoleşti.
- dacă eşti predispus la varice un remediu bun este tinctura de castane.
Pentru tratamentul hemoroizilor şi tromboflebitei, se consumă câte o farfurie de piure de castane înainte de micul dejun şi de cină, timp de câteva săptămâni.
- datorită conţinutului mare de antioxidanţi şi de vitamina C, câteva castane coapte pe zi sunt recomandate pentru prevenirea bolilor coronariene şi a accidentelor vasculare, întărind musculatura, dinţii şi vasele de sânge.
- un amestec format din miezul câtorva castane şi miere poate fi folosit ca mască pentru ten împotriva acneei deoarece protejează acidul hialuronic din piele şi normalizează secreţia glandelor sebacee.
Piure de castane
Ingrediente. Crema: 500 g castane crude cu coajă, 300 ml lapte, 225 ml apă, 1 păstaie de vanilie, 40 g unt şi 100 g mascarpone). Siropul: (40 g zahăr, 75 ml apă, sare).
Preparare: Crestează cojile castanelor, fără a atinge însă „fructul”. Pune-le într-o tavă cu apă şi lasă-le în cuptor 40 minute. La sfârşit, cojile se îndepărtează de pe castane cât sunt încă fierbinţi.
Apoi pune într-o cratiţă castanele curăţate, păstaia de vanilie şi toarnă laptele. Durata fierberii este de 50 de minute, la o temperatură medie. Apoi se prepară siropul. Se strecoară „zeama” de pe castane, se adaugă mascarpone, unt topit şi siropul de zahăr.Se mixează castanele până devin piure. Se pune într-un vas şi se lasă în frigider până a doua zi.

Foto: click.ro

Vizualizări: 308

Comentează